Directorul general al ROMARM este audiat de pocurorii gorjeni în dosarul afacerii cu muniţie din rezerva de mobilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele au umplut visteria UM Sadu și a statului român

Dan Tache, directorul general al companiei ROMARM, este audiat de procurorii gorjeni în dosarul cu privire la rezerva de mobilizare de la Uzina Mecanica (UM) Sadu, din judeţul Gorj.

Dan Tache este audiat ca martor în dosarul în care s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unor foşti şi actuali director de la uzina de armament. 

Directorul adjunct al companiei de muniţie şi armament ROMARM, Lorin Boian, care îndeplineşte funcţia de administrator al UM Sadu, şi Nicolae Dijmărescu, fostul director general al unităţii de armament din judeţul Gorj, au fost prezentaţi de procurori Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile, dar instanţa a decis respingerea cererii oamenilor legii şi cercetarea celor doi în stare de libertate. 

Care sunt acuzaţiile 

Boian şi Dijmărescu sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiuni la legea siguranţei naţionale. Dosarul penal se referă la dispariţia unor cantităţi de materiale şi pulbere folosită la fabricarea muniţiei din rezervei de mobilizare, care se află în prezent în patrimoniul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.  Potrivit oamenilor legii, în perioada 2005-2012, suspecţii ar fi dispus diminuarea rezervei prin scoaterea unor materiale în cantităţi de sute de tone, a căror valoare a fost estimată la suma de peste 720.000 lei, pentru introducerea în procesul de fabricaţie în vederea producerii de muniţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite