Condamnați la închisoare pentru vaccinări „la chiuvetă“, în Gorj. O asistentă medicală a strâns o avere din șpăgi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase persoane care au dat mită pentru efectuarea de vaccinări „la chiuvetă“ au fost condamnate de Tribunalul Gorj la pedepse de închisoare cu executare sau cu suspendare.

La Ionești funcționa o adevărată „fabrică“ de adeverințe anti Covid Foto: Adevărul
La Ionești funcționa o adevărată „fabrică“ de adeverințe anti Covid Foto: Adevărul

Vaccinările au fost falsificate la un cabinet medical din comuna Ionești, din județul Gorj. Aceștia au intermediat oferirea șpăgilor către o asistentă medicală, care se ocupa de eliberarea adeverințelor falsificate.

Cea mai grea pedeapsă a fost primită de Dumitru Adrian Giorgi, care a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi două luni de închisoare cu executare, pentru că a comis cele mai multe fapte ilegale, 12 persoane beneficiind de adeverințe de vaccinare falsificate.

Cu referire la activitatea infracţională a inculpatului Dumitru Adrian Giorgi, s-a reţinut că în perioada 12.10.2021 – 23.10.2021, în colaborare infracţională cu mama sa, a ajutat mai multe persoane să remită sume de bani către inculpata Florentința Uță, asistent medical în cadrul Cabinetului Medical Individual, aducându-le la cunoştinţă acestor persoane că există posibilitatea obţinerii unor adeverinţe de vaccinare“, se arată în hotărârea judecătorească.

Ceilalți inculpați din acest dosar au primit pedepse cu suspendarea executării cuprinse între un an și zece luni și doi ani și zece luni.

Ce șpăgi a strâns asistenta medicală

Pe rolul Tribunalului Gorj se mai află procesul în care asistenta medicală Florentina Uță, din comuna Ionești, este judecată pentru luare de mită și fals. Aceasta a ajuns în spatele gratiilor, în noiembrie 2021, fiind reținută de anchetatori în dosarul ce viza emiterea de adeverințe falsificate de vaccinare anti-COVID.

Potrivit anchetatorilor, asistenta medicală de la cabinetul unui medic de familie a pretins și a primit în perioada iunie-noiembrie 2021 sume de bani între 500 și 1.500 de lei de persoană, pentru a nu administra dozele de vaccin și, în schimb, a eliberat adeverințe de vaccinare care conținea date false.

Procurorii au dispus atunci continuarea cercetărilor față de alte persoane în urma unor înregistrări telefonice și ambientale care au fost realizate.

Florentina Uță a fost supravegheată constant, timp de câteva săptămâni, ea intrând în vizorul anchetatorilor, când s-a aflat că la Ionești există o „fabrică” de falsificare a adeverințelor anti-COVID. Aceasta a strâns din șpăgi sumele de 70.000 de lei și aproximativ 5.000 de euro.

Târgu-Jiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite