Ziua Sfinxului din Bucegi. Turiștii au îndurat viscolul pentru a se încărca energetic. Trei orășeni, rătăciți și înghețați VIDEO

0
Publicat:

În fiecare an, la data de 28 noiembrie, pasionații de paranormal sărbătoresc „Ziua Sfinxului”. Cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o „piramidă magică” plină de energii puternice pe care doar „iniţiaţii” le pot simți.

Simulare Piramida Energetică. FOTO Pro Tv
Simulare Piramida Energetică. FOTO Pro Tv

Internetul abundă de mărturii care mai de care mai spumoase legate despre ceea ce pot simţi cei inițiați în astfel de evenimente la Sfinxul din Dâmbovița.

VIDEO Adrian Tudorache / Facebook

Am reușit să coborâm de la Sfinx. Întregi, Doamne Ajută, dar bate vântul foarte tare și este frig. Mai avem puțin și ajungem la mașină. Ninge ca în paradis”, a spus un internaut.

Vântul a suflat extrem de tare în acea zonă.

VIDEO Adrian Tudorache / Facebook

Salvamontiștii și jandarmii din Dâmbovița, dar și salvamontiștii din Bușteni au petrecut seara alături de turiști, pentru a se asigura că nu sunt probleme. Chiar și-așa, trei bucureșteni au fost la un pas de moarte, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. Aceștia au fost gășiți în ultimul moment cu hipotermie și duși de urgență la Baza de Salvare Montană Baba Mare.

VIDEO Salvamont Bușteni

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalitantropomorf situat la 2.216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroieni.

Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite