Valea Neajlovului, rezervaţia naturală „albită“ de milioane de narcise. Cum arată raiul floral întins pe 15 hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezervaţia naturală cu o suprafaţă de 15 hectare a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004. FOTO artandfuntime.blogspot.ro
Rezervaţia naturală cu o suprafaţă de 15 hectare a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004. FOTO artandfuntime.blogspot.ro

Situată în comunele Vişina şi Petreşti din judeţul Dâmboviţa, în apropierea podului peste râul Neajlov, pe malul stâng al acestuia, rezervaţia de narcise este o rezervaţie naturală botanică, ce ocroteşte specia Narcissus stellaris. Rezervaţia are o suprafaţă de 15 hectare, iar la fiecare sfârsit de aprilie şi început de mai, florile înfloresc în toată splendoarea lor.

Aria naturală se află în extremitatea vestică a judeţului Dâmboviţa (aproape de limita teritorială cu judeţul Argeş), în lunca Neajlovului (afluent de dreapta a râului Argeş), în partea nordică a satului Broşteni, lângă drumul judeţean (DJ 611) care leagă localitatea Vişina de Petreşti, aproape de rezervaţia naturală Izvorul de la Corbii Ciungi.

Rezervaţia naturală cu o suprafaţă de 15 hectare a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004. Specia protejată se numeşte Narcissus stellaris.

 Alături de narcise găsim mai multe specii ierboase printre care untişor (Ranunculus ficaria), floare de leac (Ranunculus repens), păiuş (Festuca rupicola), trânjoaică (Ranunculus illyricus), firuţă bulboasă (Poa bulbosa) sau coada vulpii (Alopecurus pratensis).

poiana narciselor db


FOTO romanianturism.com

Dâmboviţa - Lista rezervaţiilor naturale

Lista rezervaţiilor naturale din judeţ cuprinde: Cheile Tătarului, din Munţii Bucegi (144,3 ha), Izvorul de la Corbii Ciungi (tip floristic şi faunistic), Locul fosilifer de la Vama Strunga (monument al naturii), Orzea — Zănoaga (tip mixt, Moroeni, 841,2 ha), Poiana Crucii (tip floristic, Moroieni), Poiana cu narcise din Valea Neajlovului (Vişina, Petreşti, 15 ha), Peştera Cocora (Valea Horoabei, 307 ha), Plaiul Domnesc (tip paleontologic, Moroeni), Peştera Răteiului (monument al naturii), Rezervaţia Plaiul Hoţilor (tip paleontologic, Moroeni), Turbăria Lăptici (Moroeni, 14,9 ha), Zănoaga — Lucăcilă (tip mixt, Moroeni, 259,4 ha).

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite