Transbucegi este închis, din nou. În weekend sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transbucegi

Pentru a doua oară în această lună, una dintre cele mai frumoase şosele din ţară, Transbucegi, este închisă circulaţiei rutiere din cauza condiţiilor meteo anunţate.

„Vă informăm că începând de astăzi, 12 februarie, ca urmare a condiţiilor meteorologice existente în zona montană şi pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere negative, circulaţia pe drumul judeţean 713 a fost închisă temporar până la încetarea fenomenelor meteo periculoase, reevaluarea situaţiei de fapt şi dispunerea unor măsuri în consecinţă”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii atrag atenţia conducătorilor auto cu privire la faptul că nu le este permisă circulaţia pe sectoarele de drum cu accesul interzis.

Transbucegi, cunoscut turiştilor şi sub denumirea „Drumul Babelor”, face legătura între staţiunea Sinaia din judeţul Prahova şi străbate platoul Bucegi, până la cabana Piatra Arsă din judeţul Dâmboviţa.

Alături de Transfăgărăşan şi Transalpina, acest drum este considerat unul dintre cele mai spectaculoase din România.

TransBucegi are o lungime de 17 kilometri şi  începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.

Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

AVERTIZARE METEO

Potrivit ANM, în intervalul 11 februarie (ora 12:00) – 15 februarie (ora 10:00), este cod galben de răcire accentuată în toate regiunile. 

”Vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Mai ales pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor va fi ger, la început în vest, nord, nord-est şi centru, apoi şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade şi se vor încadra, în general, între -18 şi -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade”, a transmis ANM. 

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade. Vremea va fi deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa.

De asemenea, a fost emis cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării; ninsori temporar viscolite şi polei în nord-vest, nord, centru, est şi sud-est, de joi până vineri, la ora 18.00. 

  

Meteorologii anunţă că intensificări ale vântului vor mai fi şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse şi în special în zonele de munte şi în Moldova.

De joi, de la ora 18.00, până vineri la aceeaşi orpă, va fi cond portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate redusă. 

”În intervalul menţionat, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 m”, a precizat ANM. 

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite