Staţiunea balneară Pucioasa rămâne fără specialişti. Institutului Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balneoclimatologie i-a concediat pe toţi cei 27 de salariaţi
0
Staţiunea balneo-climaterică Pucioasa rămâne fără personal, după ce Institutul Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti a decis să concedieze tot personalul medical al Hotelurilor Ceres şi Turist. 27 de persoane au primit preaviz de 20 de zile.
Este vorba de 2 medici, un registrator medical şi 24 de asistenţi. Hotelul Ceres aparţine aparţinând SC TBRCM Pucioasa iar Turist aparţine SC Turist Pucioasa.
Motivaţia Institutului Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti a fost că nu sunt bani pentru plata salariilor.

Oraşul-staţiune Pucioasa este lăsat, astăfel, fără domeniul pentru a ajuns celebru: medicina de recuperare. Cei mai mulţi dintre clienţii acestor hoteluri au mai rămas doar pensionarii, care se ducea la tratament cu biletele de subvenţionate de stat.

Pe blazonul staţiunii Pucioasa este scris dictonul latin “medicus curat, natura sanat” (medicul tratează, natura vindecă). Datorită unor factori de cură unici, ca apele sulfuroase care au cea mai mare concentraţie din ţară, staţiunea şi-a dezvoltat profilul în domeniul curei externe în afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, articulare, sechele postraumatice ale mâinilor şi picioarelor etc.
Prin Hotărârea de Guvern nr. 510/1999 localitatea a primit statut de staţiune turistică de interes naţional, fiind o staţiune balneoclimaterică de tip integrat, care dispune de echipamente specifice de interes zonal şi naţional. Dezvoltarea staţiunii şi creşterea permanentă a numărului de bolnavi a impus reamenajarea izvoarelor şi pomparea apei direct la sursa de folosire, la cele două baze de tratament balnear şi a sanatoriului pentru pensionari.
Apele sulfuroase reci de la Pucioasa îşi au originea în bogatele roci sedimentare de sulfaţi, sulfuri (gips) ale colinelor din spatele surselor minerale.
"Reputaţia acestor ape, calitatea lor curativă dobândită în timp de mai mult de o generaţie, au fost recunoscute prin foloasele inveterate ale pătimaşilor ce le-au vizitat. Prin poziţiunea lor, din punct de vedere igienic şi pitoresc, prin podoaba naturală cu care este dotată localitatea acestor băi, în cadrul a trei comune de moşneni din poalele munţilor cei frumoşi ai ţării este vorba de Brăneşti, Şerbăneşti şi Bezdead, în fine apropierii lor de oraşul Târgovişte, vechea capitală a României prin care este legată prin şoselele judeţene i se întrevede un viitor fericit."