S-a împlinit 1 an de la deschiderea Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic
0
Pe 20 decembrie 2014 s-a împlinit un an de la deschiderea celui mai nou muzeu din cadrul complexului, mai exact Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior şi mijlociu din România. Muezul este unic în România.
Expoziţia de bază a acestui muzeu aduce în faţa publicului vizitator evoluţia, ca şi secvenţă umană din Paleolitic, şi de asemenea un ambient care să îl introducă pe vizitatorul actual în perioada respectivă sau mai exact ce a însemnat paleomediul, fauna, evoluţia omului.
În plus, unicitatea muzeului constă în faptul că sunt expuse piese rare, cum ar fi recipientele descoperite în Peştera Cioarei, recipiente care au o vechime de 54.000 de şi o serie de obiecte de podoabă şi nu puţine, având în vedere că la Târgovişte se află peste trei sferturi din obiectele de podoabă paleolitice găsite în România.
Expoziţia mai conţine şi ultimele descoperiri paleolitice din regiunea extracarpatică a României, expoziţie realizată în scopul punerii în valoare a rezultatelor cercetărilor făcute anul acesta, de către arheologii Muzeului Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic din cadrul Complexului Naţional Muzeal "Curtea Domnească" Târgovişte, în situl Poiana Cireşului-Piatra Neamţ, precum şi pentru evidenţierea descoperirilor de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, realizate de cadrele didactice ale Universităţii Valahia din Târgovişte.
Aşadar, o expoziţie unică în ţară ce a atras faimă şi un număr de 5215 vizitatori Târgoviştei.












