Lucrări de amenajarea a unor maluri distruse de inundaţii. Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea au analizat situaţia din Dâmboviţa
0
Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea au analizat mai multe obiective din Dâmboviţa, distruse de inundaţiile din lunile mai-iunie, cu precădere cele din localitatea Iedera, de departe cea mai afectată zonă.
„Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Alexandru Oprea, a purtat astăzi, 16 iulie 2019, discuţii, la sediul instituţiei, cu Directorul General al Administraţiei Naţionale Apele Române, Victor Sandu, Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea, Bogdan Gorunescu, şi Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, Dănuţ Bâzgu. Întâlnirea s-a concentrat pe efectele distructive ale cursurilor de apă de pe teritoriul judeţului Dâmboviţa care, în condiţii de precipitaţii abundente, au determinat avarierea mai multor obiective de infrastructură locală şi judeţeană, pagube însemnate fiind consemnate atât pe cursul râurilor Ialomiţa, Argeş şi Cricov, precum şi de-a lungul afluenţilor acestora”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Pentru calamităţile din Iedera, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa au stabilit ca, în termen de maximum două luni, să se găsească o soluţie de intervenţie cu lucrări de amenajare şi consolidare a zonei afectate, respectiv punerea în siguranţă a reţelei de alimentare cu apă şi a porţiunii din drumul local afectat.
„Totodată, au fost prezentate şi alte investiţii localizate de-a lungul principalelor râuri din judeţ, cuprinse în diferite faze de proiectare şi execuţie, cu finanţare din bugetul propriu al CJD sau programe guvernamentale. Factorii prezenţi şi-au manifestat disponibilitatea sprijinirii atât a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cât şi a unităţilor administrativ-teritoriale, în ceea ce priveşte obţinerea avizelor şi acordurilor într-un timp scurt şi totodată, dar şi intervenţiei cu lucrări de amenajare a cursurilor de apă, în punctele critice identificate la acest moment”, se mai arată în document.
