Cum au reuşit edilii locali să piardă actele sediului Consiliului Judeţean Dâmboviţa. „Nu există carte tehnică a construcţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit unor calcule, costul reparaţiilor, care nu includ eventuale lucrări de consolidare, se situează la aproximativ 1,9 milioane de lei
Potrivit unor calcule, costul reparaţiilor, care nu includ eventuale lucrări de consolidare, se situează la aproximativ 1,9 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, spune că nimeni nu ştie dacă există şi unde este cartea tehnică a clădirii forului administrativ judeţean, document care trebuie să se regăsească în mod obligatoriu în documentaţia cerută de Uniunea Europeană pentru ca proiectul să poată primi avizul de eligibilitate şi finanţare externă.

Refacerea cărţii tehnice este un proces de durată. "Nu există carte tehnică a construcţiei acestui sediu, ca să fim foarte corecţi. Reconstituirea acestei cărţi tehnice este un proces de durată, înseamnă măsurători, înseamnă acte de proprietate, înseamnă proiecte tehnice şi aşa mai departe. A doua condiţie pe care nu o îndeplinim din Ghidul de finanţare se referă la faptul că ar trebui ca doar 10% din spaţiile aflate în această clădire să fie închiriate către terţi", a declarat Alexandru Oprea.

cjd cladire

Imobilul, în care funcţionează mai multe instituţii, printre care Jonsiliul Judeţean, Prefectura şi cabinete parlamentare nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale.

"La ora actuală gradul de ocupare a clădirii de către terţi este undeva la 27% pentru că în această clădire, deşi Consiliul Judeţean Dâmboviţa o are în administrare, se află sediul Prefecturii Dâmboviţa, se află Direcţia Judeţeană de Statistică, Direcţia Judeţeană de Cultură, se află sindicate, se află cabinete de parlamentari şi tot ce mai doriţi dumneavoastră. Deci, nu că ar fi fost o problemă să-i mutăm, dar trebuie notificaţi, dar nu asta este principala problemă, gradul de ocupare, este o problemă faptul că aceste instituţii nu le putem muta pentru că nu avem alte spaţii disponibile, dar obiectivul principal pentru care nu am putut să promovăm proiectul este faptul că nu avem carte tehnică a construcţiei. Această clădire a fost edificată în anii 1968-1970 şi nu ştie nimeni unde sunt aceste documente. Am avut o corespondenţă pe tot parcursul anului, prin care am încercat să identificăm posibile documente aflate în posibile arhive. Până la această dată, nu am reuşit să găsim aceste documente", a mai spus Oprea.

Potrivit unor calcule, costul reparaţiilor, care nu includ eventuale lucrări de consolidare, se situează la aproximativ 1,9 milioane de lei.

„Am avut o corespondenţă pe tot parcursul anului, prin care am încercat să identificăm posibile documente aflate în posibile arhive. Până la această dată, nu am reuşit să găsim aceste documente”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite