Alimente şi băuturi pe care copiii nu ar trebui să le primească niciodată de la părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, aproximativ 100 de sugari se îmbolnăvesc în SUA de botulism infantil, o boală cauzată de o bacterie găsită în miere. Aceasta poate afecta serios sistemele imunitare ale copiilor, care nu sunt încă suficient de puternice.

Din păcate, există şi mai multe alimente pe care le consumăm zilnic, ce par infonesive, dar studiile au arătat că pot fi periculoase pentru cei mici.

Bright Side, a făcut un top al celor mai obişnuite alimente sau băuturi nesănătoase.

1. Băuturi cu suc de fructe şi acid

Conform recomandărilor Academiei Americane de Pediatrie, copiii sub vârsta de un an nu ar trebui să bea niciodată suc, în timp ce cei mai mari pot bea, dar moderat. 

image

O alternativă pentru sucurile din comerţ sunt smoothie-urile nutritive cu fructe, cu lapte sau iaurt.

2. Iaurturile

Chiar dacă iaurtul este un produs relativ sănătos în dieta fiecăruia dintre noi, în cazul copiilor lucrurile nu stau chiar aşa. Variantele colorate şi pline de zahăr sunt extrem de nesănătoase pentru copii. De asemenea, conţin mulţi coloranţi alimentari ce pot provoca reacţii alergice la copii sau pot declanşa hiperactivitate şi alte tipuri de comportament advers. 

image

Dacă cei mici preferă iaurtul dulce, puteţi opta pentru iaurtul obinuit, în care adăugaţi miere, stafide sau fructe congelate.

3. Floricele la microunde 

Popcorn la microunde este o altă alegere la îndemâna oricui. Cu toate acestea, puţini ştiu că ambalajele floricelelor pot elibera substanţe chimice periculoase.

image

Atunci când sunt încălzite în cantităţi mari ele emit compuşi periculoşi în procesul de coacere, care pot fi potenţial dăunători pentru dezvoltarea copiilor şi pot duce chiar la cancer. Varianta aleasă de părinţi, când nu existau cuptoarele cu microunde, este mult mai sănătoasă. Boabele de porumb se pun întro oală cu capac, cu puţin ulei, iar în 5-7 minute sunt gata.  

4. Rosii din conserve sau orice fel de alimente din conserve

Bisfenolul-A (BPA) este un element toxic care se găseşte în multe materiale folosite la ambalare, cum ar fi plasticul, dar în cantităţi mai mari poate fi detectat în conserve. 

image

Acest element periculos poate afecta dezvoltarea copilului, sistemul reproducător şi creierul. Cele mai bune sunt roşiile proaspăt tocate.

5. Alimente şi băuturi cu conţinut scăzut de grăsimi, dar care conţin aspartan

Mulţi părinţi preferă îndulcitorii artificiali pentru copiii lor ca o modalitate de a evita zahărul. Cu toate acestea, alegerea produselor care conţin aspartam în loc de zahăr sunt mult mai periculoase. Un studiu a arătat că aceşti compuşi alimentari ar putea limita o enzimă foarte importantă în corpul nostru care previne diabetul şi obezitatea.

image

Este de preferat să înlocuiţi îndulcitorii artificiali cu alimente îndulcite natural, cum ar fi fructele proaspete.

6. Guma de mestecat 

Gumele de mestecat ar trebui evitate, în primul rând, dintr-un singur motiv: conţin cantităţi mari de zahăr şi acest lucru poate dăuna dinţilor. Sunt şi gume care nu conţin zahăr, dar pot avea în compoziţie sorbitol, care poate provoca diaree.

image

Dar ceea ce este cu adevărat periculos este înghiţirea accidentală a gumei, pentru cei mici se pot sufoca.  

De preferat ar fi să o înlocuiţi cu legume, cum ar fi morcovii, castraveţii şi alte alternative sănătoase.  

Târgovişte

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite