Traficanţii de droguri care alimentau cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava şi-au aflat pedepsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O grupare de traficanţi alimenta cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac
O grupare de traficanţi alimenta cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ilie Popovici, capul reţelei, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Alţi şase inculpaţi s-au ales cu pedepse cuprinse între doi ani şi patru ani şi şase luni de închisoare, în timp ce alţi trei indivizi au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru că au pus bazele unei grupări care aproviziona cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava.

Tribunalul Suceava a dat o primă condamnare în cazul grupării de traficanţi de droguri ce aproviziona cu etnobotanice peste 600 de tineri din Suceava.

Ilie Popovici, de 45 de ani, din municipiul Suceava, capul reţelei, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de risc” în modalităţile „procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de risc, fără drept” şi „efectuarea de opera­ţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Ionuţ Păstrăv zis „Recu”, de 28 de ani, din municipiul Suceava, mâna dreaptă a lui Ilie Popovici, s-a ales cu o condamnare de patru ani de închisoare pentru „iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de risc” în modalităţile „procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de risc, fără drept” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Inculpatul Bogdan Andrei Nastasi, de 32 de ani, din Suceava, a fost condamnat la patru ani şi cinci luni de închisoare pentru „iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat”, „deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept”, „trafic de droguri de mare risc” în modalităţile „procurare, deţinere, punere în vânzare şi vânzare de droguri de mare risc, fără drept” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Andrei Diaconu zis „Dică”, de 27 de ani, din Suceava, s-a ales cu un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani pentru comiterea infracţiunilor de „aderare la un grup infracţional organizat” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Inculpatul Ştefan Florin Papuc, de 26 de ani, din Suceava, a fost şi el condamnat la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de cinci ani pentru săvârşirea infracţiunilor de „sprijinire a unui grup infracţional organizat” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Ovidiu – Gheorghe Ursachi zis „GJ”, din oraşul Vicovu de Sus, a primit o condamnare de doi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Constantin Georgiţă zis „Ciuperi”, din Vicovu de Sus, a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Inculpatul Ioan Popovici zis „Ionel”, din municipiul Suceava, s-a ales cu o condamnare de trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu” a primit o condamnare de patru ani şi şase luni de închisoare pentru „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni” şi „efectuarea de opera­ţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Inculpatul Sergiu Alexandru Iftimie a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de patru ani pentru „efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.

Inculpaţii din dosar trebuie să plătească statului suma de 45.500 de lei cu cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia dată de judecătorii suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Peste 600 de tineri din judeţul Suceava alimentaţi cu etnobotanice de gruparea coordonată de Ilie Popovici

Indivizii sunt acuzaţi că au pus bazele unei reţele care se ocupa cu traficul de droguri şi etnobotanice. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Acţiuni Speciale şi lucrători de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror, au făcut în data de 24 iulie 2013, 16 percheziţii domiciliare în judeţul Suceava. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au investigat activitatea unui grup infracţional organizat, specializat în procurarea şi vânzarea de droguri de risc şi mare risc, precum şi de substanţe cu efect psihoactiv cunoscute sub numele de etnobotanice.

Drogurile şi etnobotanicele erau achiziţionate vrac de la diferiţi furnizori din ţară, ambalate în pliculeţe de 0,25 – 0,50 grame şi revândute cu preţuri între 30 şi 60 de lei. Cercetările au stabilit că, zilnic, membrii reţelei vindeau între 20 şi 30 de plicuri cu astfel de substanţe.

Pe parcursul anchetei au fost depistaţi peste 600 de tineri din judeţul Suceava care consumau frecvent substanţe cu efect psihoactiv cum­părate de la membrii grupării. Anchetatorii au prins în flagrant 33 de consumatori, care aveau asupra lor 171 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, fiind întocmite 20 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat, asocierea pentru săvâr­şirea de infracţiuni, trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

Alte ştiri pe această temă:

O familie din Bârlad, condamnată la închisoare cu executare după ce ani la rând cei 12 copii au vândut droguri în oraş

Condamnare pentru traficantul de etnobotanice care a băgat trei elevi în spital. Instanţa l-a obligat să facă un curs de calificare

Cum au ajuns să se vândă pliculeţe cu denumirea unor droguri etnobotanice tocmai la magazinul direcţiei de finanţe. Cazul bizar din Gorj anchetat de DIICOT

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite