Medicul care s-a tratat singur de COVID-19: „Am trecut prin toate fazele urâte şi grele ale bolii“. Ce medicamente a folosit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie Irina Gribincea FOTO: Facebook/Irina Gribincea
Medicul de familie Irina Gribincea FOTO: Facebook/Irina Gribincea

Doctoriţa de familie Irina Gribincea, din municipiul Suceava, susţine că s-a infectat cu COVID-19 şi că s-a tratat singură, după care a ajutat şi alte 400 de persoane care prezentau simptome ale bolii.

Irina Gribincea este medic de familie în municipiul Suceava şi, din păcate, s-a numărat printre cei care s-au infectat cu noul coronavirus. Medicul susţine că a avut simptome la începutul lunii martie, nu s-a internat în spital, s-a tratat singură, acasă, folosind medicaţia uzuală presctrisă în virozele respiratorii. 

Medicul a explicat că şi-a pierdut temporar gustul şi mirosul, dar, la vremea respectivă nu a asociat aceste simptome cu infecţia cauzată de Sars-Cov-2. ”Ceea ce ştiam atunci era definiţia de caz COVID, cu disfagie, febră şi tuse. Eu nu am avut nici unul dintre aceste simptome. Am considerat că am o răceală şi am tratat-o ca pe o răceală. Am trecut prin toate fazele urâte şi grele ale bolii şi atunci când durerea din piept era insuportabilă şi lipsa de aer acută, ştiam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun”, a declarat dr. Gribincea, pentru monitorulsv.ro.

Întrebată ce tratament a urmat, ea a răspuns că a luat paracetamol, biomicin şi biosept, două produse româneşti, vitamina C retard (ctb), ceai Gripovit max C şi ceai Hapciu. Sursa citată transmiste că medicul s-a înscris în grupul internaţional al medicilor anti- COVID, astfel încât a fost permanent la curent cu informaţiile privind evoluţia acestei boli cu simptome atât de diverse şi cu rezultatele tratamentelor urmate de pacienţii din alte ţări.

Doctoriţa crede că infecţia cu COVID-19 evoluează în Suceava din luna decembrie a anului trecut. „Am avut pacienţi care au venit din Lombardia, din Veneţia, dar şi din alte ţări, am avut foarte mulţi tineri care voiau să facă şcoala de şoferi şi au venit la consultaţie, care aveau diverse simptome. Cei care se încadrau pe patologia de caz transmisă de Ministerul Sănătăţii au fost extrem de puţini. Problema majoră era că nu se făcea testarea decât celor care erau pe definiţia de caz oficială”, a afirmat medicul. Ea susţine că din decembrie până acum a avut circa 400 de pacienţi care au avut infecţie cu COVID -19, pe care i-a tratat în funcţie de simptomatologia fiecăruia.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite