Bibliotecă şi sală de spectacole la cazinou în Vatra Dornei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazinoul din Vatra Dornei, clădire emblematică pentru acest oraş montan al judeţului Suceava, ar urma să intre în reabilitare începând de la mijlocul acestui an.

Banii cu care ar urma să înceapă lucrările de reabilitare vor proveni din sumele alocate anual de Consiliul Judeţean Suceava pentru culte. Pentru anul 2012, administraţia judeţeană va direcţiona către cultele din Suceava suma de 1 milion de lei, bani care vor fi investiţi integral în lucrările de la cazinou.

Cetatea de Scaun a Sucevei a intrat în reabilitare pe banii UE

Anunţul a fost făcut de consilierul economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Cătălin Axinte, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o zilele trecute cu reprezentanţi ai autorităţilor şi ONG-urilor din Vatra Dornei.O decizie finală în acest sens se va lua la sfârşitul acestei luni, când factorii de decizie din Vatra Dornei se vor întâlni cu reperzentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în frunte cu ÎPS Pimen.

Cu ocazia discuţiilor cu privire la soarta cazinoului au existat mai multe propuneri despre activităţile care se vor putea derula în clădire. Una din propuneri ar fi aceea de înfiinţare a unui centru socio-cultural, care să cuprindă, printre altele, un muzeu al Dornelor, o bibliotecă cu sală de lectură şi o sală de spectacole.

Cazinoul din Vatra Dornei a fost construit în secolul al XIX-lea, iar inaugurarea a avut loc pe 10 iulie 1899 şi a adus laolaltă constructori, autorităţi române şi imperiale austriece, turişti şi localnici. Arhitectura aducea cu cea a Cazinoului din Baden - Austria, care a rămas o atracţie turistică şi în ziua de azi, în timp ce Cazinoul din Vatra Dornei este doar o ruină monument istoric. În perioada comunistă clădirea a aparţinut statului român, după 1989 a intrat în patrimoniul Primăriei Vatra Dornei, iar în urmă cu câţiva ani a ajuns în proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite