Rezultate simulare Bac 2025. Mai puțin de jumătate dintre elevi au reușit note de trecere la toate probele, în Olt. Top 3 licee
0Ministerul Educației a dat publicității, marți, 8 aprilie 2025, rezultatele obținute de elevii care au susținut probele de la simularea examenului de Bacalaureat 2025. În Olt, mai puțin de jumătate dintre candidați au reușit să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre cele trei probe scrise.

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Olt, 47,48% dintre candidații care au susținut probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise. La Limba și Literatura Română, 61,27% au obținut cel puțin 5, la ca de-a doua probă - Matematică/Istorie - au reușit 58,45% să obțină note peste 5, pentru ca cele mai bune rezultate să fie obținute de viitorii absolvenți la ultima probă, cea la alegere - 70,35%. Deși situația pe fiecare probă în parte arată că mai mult de jumătate dintre candidați au reușit note peste 5, note de minimum 5 la toate probele au reușit doar 47,48% dintre candidați.
Elevii de la Pedagogic, cele mai bune rezultate la Matematică
În cadrul probei obligatorii a profilului, Istoria le-a pus pus liceenilor probleme mai mici decât Matematica, 73,69% dintre cei care au susținut examen la această disciplină reușind o notă de cel puțin 5. La Matematică, în schimb, la profilul Tehnologic doar 13,68% dintre candidați au reușit note de cel puțin 5, la Științele Naturii - 66,87%, la Matematică-Informatică - 66,46%, iar la Matematică-Pedagogic - 70,83%.
Cele mai bune rezultate s-au obținut la ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, unde 70,35% dintre elevi au reușit notă de trecere.
Cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, unde 81,58% dintre elevi au medii peste 5. Următorul rezultat este cel al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal - 76,25%, urmat de Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina - 68,35%.
La polul opus s-au situat mai multe licee tehnologice din județ, acolo unde niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină note de minimum 5 la fiecare dintre probe. Sunt licee care au fie număr mare de elevi, fie exclusiv elevi care vor absolvi liceul la forma de învățământ seral.
Elevii de la seral au crescut, de altfel, foarte mult și cifra absenților, din cei 2.746 elevi înscriși pentru susținerea celor trei probe prezentându-se doar 1.550 (mai puțin de 60%).
Rezultatele au fost transmise în școli, iar la nivelul fiecărei unități școlare urmează o analiză, în urma acesteia șefii Inspectoratului Școlar Județean Olt solicitând și întocmirea unui plan de măsuri. Aplicarea acestor măsuri ar trebui să ducă la rezultate mai bune la examenul efectiv care se va susține în luna iunie.
La nivel național, 66,84% dintre elevi au reușit note de cel puțin 5 la Limba și literatura română, la disciplina obligatorie a profilului rata de reușită a fost 63,28%, iar la proba la alegere a profilului și specializării - 69,46%.