Liceenii din judeţ aşteaptă Bacalaureatul total nepregătiţi. Doar 35% ar trece probele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Nici cu pregătire suplimentară elevii nu mai obţin rezultate satisfăcătoare FOTO Adevărul“
„Nici cu pregătire suplimentară elevii nu mai obţin rezultate satisfăcătoare FOTO Adevărul“

A fost chiar mai rău decât la prima simulare a examenului de Bacalaureat, din semestrul I, doar puţin peste 35% dintre liceeni din judeţul Olt reuşind să obţină note peste 5 şi cel puţin media 6 la probele susţinute în perioada 7-10 martie.

Bacalaureatul va fi un examen imposibil de trecut pentru marea masă a liceenilor din an terminal, simularea care a avut loc în perioada 7-10 martie dovedind că nici 36% dintre ei n-ar obţine note peste 5 şi cel puţin media 6. Au fost respinşi 1.895 de elevi din  2.554, au absentat cu sutele (aproape 700), rezultatul fiind cu adevărat îngrijorător pentru profesori şi pentru şefii lor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.

„Este un procent foarte mic, extrem de mic. Nu vreau să ne comparăm cu nimic, pentru că la prima simulare subiectele au fost altele, elaborate de alţi profesori, de la o altă instituţie, acest rezultat ne atrage însă atenţia că mai avem mult de lucrat“, a declarat pentru Adevărul inspectorul şcolar general Felicia Man.

O primă întâlnire după centralizarea rezultatelor, chiar înainte de a fi afişate, a avut loc joia trecută, cu directorii de şcoală, pentru a se stabili ce e de făcut. Cert este că se vor intensifica inspecţiile de specialitate la disciplinele de examen şi vor fi iniţiate noi inspecţii tematice, însă, a subliniat inspectorul şcolar general, este nevoie şi de o implicare a părinţilor. „Putem avea rezultate doar dacă funcţionează parteneriatul şcoală–părinte–elev. Dacă cea ce realizăm în şcoală se opreşte la poarta şcolii, nu este continuat, nu se întâmplă nimic“, a mai spus prof. Man.

De menţionat că încă din primul semestru, în aproape toate şcolile, profesorii desfăşoară ore de pregătire suplimentară cu elevii, doar că la pregătire vin tot elevii cu rezultate bune, absenteismul în rândul elevilor slabi fiind o constantă. De ce nu mai sunt elevii motivaţi să înveţe încearcă de acum profesorii să afle, pentru a-i putea ajuta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite