Începe Bacalaureatul 2021.Peste 2.500 absolvenţi sunt aşteptaţi în Olt să susţină prima probă, cea la Limba Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii Bacalaureatului 2021 susţin astăzi prima probă FOTO: arhiva Adevărul
Candidaţii Bacalaureatului 2021 susţin astăzi prima probă FOTO: arhiva Adevărul

Aproape 2.600 candidaţi s-au înscris în judeţul Olt pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2021 care începe astăzi, 28 iunie.

Examenul începe astăzi cu proba la Limba şi literatura română, la care sunt aşteptaţi  2.575 candidaţi, 380 dintre aceştia fiind absolvenţi de liceu din promoţiile anterioare. 

Examenul se susţine în judeţ în 15 centre, condiţiile de acces în sală fiind în continuare influenţate de contextul pandemic. Candidaţii vor primi lal intrarea în şcoală o mască de protecţie pe care au obligaţia să o poarte pe tot parcursul probei, toate centrele fiind de asemenea dotate cu materiale dezinfectante.  

„Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de şi protecţie:
fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie (dezinfectanţi, măşti etc.).
intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri„, a anunţat IŞJ Olt.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura cea de-a doua probă scrisă, proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Când se poate susţine proba cu subiectul de rezervă

Candidaţii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele subiectului, ore care încep să curgă din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. „Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare“, au mai precizat reprezentanţii IŞJ Olt.

Examenul va fi supravegheat, ca şi la ediţiile anterioare, audio-video, iar regulile rămnân aceleaşi: candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de
Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se
organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de
desfăşurare a Bacalaureatului, au mai transmis oficialii IŞJ Olt.

Cei care vor fi surpinşi în sala de examen cu obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete,  manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.), vor fi eliminaţi. Nu au voie nici să comunice între ei sau cu exteriorul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite