„Dialogul absurzilor“, câştigat pentru a doua oară de trupa Liceului „Ion Gh. Roşca“ Osica de Sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia de teatru şcolar „Dialogul absurzilor“, desfăşurată sâmbătă la Slatina în încheierea Zilelor „Eugen Ionescu“, a fost câştigată, pentru a doua oară, de trupa Liceului Teoretic „Ion Gh. Roşca“ din Osica de Sus, care a primit Marele Premiu şi trofeul, câştigătorii de anul trecut, trupa REGE a C.N. „Radu Greceanu“, primind premiul I.


 

Teatru de calitate, teatru şcolar de la an la an mai bine pus în scenă s-a văzut sâmbătă pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina, în cadrul competiţiei „Dialogul absurzilor“, în oraşul încă fără un teatru şi o trupă de profesionişti. Concursul de teatru destinat elevilor se află deja la ediţia a V-a şi se desfăşoară la Slatina în cadrul Zilelor „Eugen Ionescu“, sub coordonarea Centrului Cultural pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCCPCT).

Opt trupe şi actori s-au confruntat la această ediţie, toţi participanţii având aceeaşi opinie: contracandidaţii sunt foarte bine pregătiţi, lupta este grea. De hotărât care sunt cei mai buni dintre ei au hotărât următorii juraţi: actorul Silviu Biriş – preşedintele juriului, Cristina Botez – artist plastic, Ristina Baboi, actriţă, Nichita Dragomira – coregraf, Florian Dumitrescu – director CCCPCT.

Elevii, dar şi îndrumătorii lor, profesori de arte vizuale, de limba română, de limbi străine sau doar pasionaţi de artă, au luat lupta foarte în serios, curioşi să vadă cu ce ies la rampă ceilalţi, dacă şi-au schimbat modul de abordare, dacă au schimbat registrul etc.

Primul, care la final urma să fie recompensat cu premiul I pentru monolog, a urcat pe scenă reprezentantul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“, Teodor Abagiu, cu monologul „Iona sunt eu“.
Au urmat elevii de la Liceul Teoretic „Ion Gh. Roşca“ Osica de Sus, cu „Cântăreaţa cheală“ de E. Ionescu, cei care au convins cel mai mult juriul, câştigând trofeul competiţiei, trofeu pe care îl mai au în palmares de la ediţia 2013.
Trupa Palatului Copiilor Slatina, cu piesa „În largul mării“, a obţinut la final premiul II, dar a dat şi şansa actorilor Ionuţ Flavius Marin şi Ionela Dincă să plece acasă cu premii pentru interpretare.

Trupa REGE a Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina a urcat a patra în scenă, obţinând la finalul competiţiei premiul I cu piesa „Ţara lui Gufi“ de Matei Vişniec. Aceeaşi trupă câştiga trofeul ediţiei 2014. Profesorul îndrumător Daniela Iancu a fost, în schimb, recompensat pentru cea mai bună regie, iar Mihaela Ducu, pentru interpretare feminină, Mihaela obţinând, la final, şi o recomandare scrisă din partea actorului Silviu Biriş, care a ţinut să precizeze cât de mult a fost impresionat de naturaleţea jocului elevei.
Colegiul Tehnic „Alexe Marin“ a venit cu trupa CeTe AM, care a  pregătit piesa „Barul“, pentru prestaţie primind menţiune, iar elevul Abel Pălică, premiu pentru interpretare.

Claudia Soare, membră a trupei REGE, a fost a şasea în concurs, cu „Monologul unui nebun“, pentru care a primit premiul II.
Penultimii au urcat pe scenă membrii trupei Colegiului Economic „P.S. Aurelian“, intepretând „Dialog cu asaninul“, dintre ei remarcându-se Mihai Ceru şi Elena Pătrună, recompensaţi pentru interpretare.
„Şcoala e o altă viaţă“, monologul ales de Diana Barbu, membră a trupei REGE, i-a adus acesteia premiul II la secţiunea monolog şi aprecierea juriului pentru realele calităţi de lider care au transpus din interpretare, dar mai ales aprecierea tuturor celor din sală, cei mai mulţi elevi de liceu, actori în diverse trupe sau susţinătorii acestora, pentru modul cum a transmis de pe scenă mesajul în care fiecare s-a regăsit până la ultimul cuvânt.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite