Dezastru la concursul pentru posturile de infirmier de la Spitalul Judeţean Slatina. Patru promovaţi la proba scrisă, din 45 de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii păreau încrezători în şansele lor înainte de proba scrisă FOTO Alina Mitran
Candidaţii păreau încrezători în şansele lor înainte de proba scrisă FOTO Alina Mitran

Primul concurs organizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după schimbarea managerului s-a soldat cu eşec pentru mai bine de 90% dintre candidaţii pentru posturile de infirmier. Subiectele au fost mult prea dificile, sunt de părere observatorii.

13 posturi de infirmier puse în joc (pentru 13 s-au înscris candidaţi, alte două rămânând nesolicitate) şi nu mai puţin de 45 de candidaţi care s-au prezentat, vineri, la proba scrisă a concursului. Ziua s-a încheiat însă deosebit de prost pentru majoritatea, doar patru candidaţi depăşind pragul de 50 de puncte pentru a merge la interviu, care va avea loc pe 30 martie. Cei nemulţumiţi de rezultate au posibilitatea să depună contestaţie până luni, orele 16,00.

Un post de infirmier la Cardiologie, trei candidaţi, toţi picaţi. Două posturi la Nurologie, şase candidaţi, unul singur admis la interviu. Un post la Chirugie genrală, doi candidaţi, unul admis. Un post la Ortopedie infantilă, cinci candidaţi, unul singur admis. Un post la Chirurgie plastică şi mircochirugie  reconstructivă, doi candidaţi, ambii respinşi. Două posturi la Anestezie – Terapie Intensivă, cinci candidaţi, toţi respinşi. Un post la Obstetrică şi ginecologie I, cinci candidaţi, toţi respinşi. Un post şi la secţia geamănă OG II, tot cinci candidaţi, tot respinşi toţi. Cel mai solicitat post de infirmier din concurs, cel de la Pediatrie, pentru care s-au înscris 10 candidaţi, a rămas şi el neocupat. A trecut, în schimb, candidatul pentru postul de la Chirurgie toracică. În sfârşit, trei candidaţi pentru postul de la Gastroenterelogie, toţi respinşi.

„Gradul de dificultate a fost prea mare, având în vedere că pentru aceste posturi cerinţa de studii a fost şcoala generală“

Cum s-a ajuns, de fapt, aici, e lesne de explicat rememorând câteva detalii. Fostul manager al spitalului, Andrei Iordache, vorbea chiar înainte de a pleca din post de anumite „intervenţii“ care existau în pragul diverselor concursuri, venite dinspre ordonatorul principal de credite. Pentru a scăpa de suspiciuni, chiar înainte de noua serie de concursuri (sunt puse în această perioadă în joc  50 de posturi de infirmier, brancardier şi asistent medical), noul manager Elena Vişan anunţa la rândul său, după ce şeful Consiliului Judeţean o făcuse deja într-o emisiune televizată, că probele se vor susţine în condiţii de supraveghere video şi audio. Candidaţii au mai avut parte şi de o altă schimbare. Subiectele n-au mai fost de tip grilă, membrii comisiei întrunindu-se înainte de examen şi elaborându-le, având bibliografia în faţă.

„Am înţeles că subiectele au fost de nivel mediu şi în limita bibliografiei“, a declarat managerul Vişan.
„Gradul de dificultate a fost prea mare, având în vedere că pentru aceste posturi cerinţa de studii a fost şcoala generală“, spune, în schimb, lidera Sindicatului  Asistenţilor din spital, Roxana Dumitrescu, cea care a participat la susţinerea probei şi corectarea lucrărilor ca observator.

„Bineînţeles că reluăm concursul, avem nevoie de oameni“

Cum doar patru din cele 13 posturi au în continuare pretendenţi, care rămâne de văzut dacă se vor descurca şi la interviu, rămâne întrebarea ce se întâmplă mai departe. „Bineînţeles că reluăm procedura, pentru că avem nevoie reală de oameni. Le vom relua până când vor fi ocupate!“, a declarat managerul spitalului, Elena Vişan.

CITIŢI ŞI: Spitalul Judeţean Slatina scoate la concurs peste 40 de posturi de asistent medical, infirmieră şi brancardier. Va fi acoperit, însă, doar 10% din deficit

Spitalul Judeţean Slatina mai scoate la concurs zece posturi de asistent medical. Alte 19 au fost ocupate în noiembrie

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite