Video Ziua 5 de defrișări pentru viitoarea autostradă Sibiu - Pitești: unde va ajunge lemnul din aceste zone VIDEO
0Chiar dacă ieri a plouat, echipele de muncitori și utilajele au început o nouă zi de defrișări pentru eliberarea amplasamentelor pentru viitoarea autostrada Sibiu - Pitești.
De asemenea, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), deși doar cu o noapte în urmă au fost averse, acum atât muncitorii cât și utilajele nu au întâmpinat dificultăți în derularea lucrărilor.
„Și astăzi sunt îndepărtați arbori de pe versant pentru asigurarea traseelor necesare efectuării de studii geotehnice pentru eliberarea amplasamentelor pentru viitoarea autostradă Sibiu - Pitești”, a transmis CNAIR, în cadrul unei postări pe Facebook.
În plus, aceste lucrări ar provoca, în continuare, destabilizarea unor mase de rocă, pământ și lemn, care ajung pe partea carosabilă a DN7, pe tronsonul de drum Boița - Lazaret.
Unde va ajunge lemnul din zonele defrișate
Tonele de lemn rezultate activitățile de defrișare ar urma să fie trimite la Ocoalele Silvice din zonă, la Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) care dețin anumite suprafețe supuse defrișărilor dar și unor persoane fizice (proprietari) care sunt despăgubite în natură pentru masa lemnoasă. „Această distribuire a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern pentru expropriere”, a transmis ieri CNAIR.
Conform programului zilnic stabilit, lucrările desfățurate pentru viitoarea autostrada Sibiu - Pitești de desfășoară între orele 6:00 și 20:00, iar de la ora 20:00 până a doua zi dimineața, când sunt reluate lucrările, traficul este din nou deschis.
De asemenea, între orele 7:30 și 8:00, și 16:30 și 17:00, circulația riveranilor este permisă pe Valea Oltului, iar lucrările sunt întrerupte pentru o scurtă perioadă de timp, și reluate după finalizarea acestui interval.
Ieri, echipele care se ocupă de defișări au mai avansat cu 510 metri pe cele 8 zone ale versantului, iar de la începutul restricțiilor de circulație, intrate în vigoare de la data de 8 iulie, au fost eliberați 2.725 m din cei 6.245 m necesari drumurilor de acces la zonele în care vor fi realizate studiile de teren.
„În primele 3 zile de la începerea lucrărilor de defrișare și de asigurare a treseelor au fost tăiați aproximativ 2000 de arbori”, mai transmite CNAIR, într-o altă postare realizată pe Facebook.