VIDEO Vă mai amintiţi vestita replică: „Nu mă înnebuni, Nea Nicu?“. Poveştile reclamelor celebre din anii '90
0
Pasionaţii de publicitate, dar şi tinerii din anii '90, îşi amintesc cu siguranţă de primele reclame văzute de români la televizor în primii ani de după Revoluţie.
În perioada romantică a televiziunii române proaspăt eliberată de sub comunism, proto-clipurile publicitare au avut o doză ridicată de naivitate. În ciuda acestui aspect, milioane de români le-au savurat şi le-au "consumat" cu nesaţ, ca pe nişte "produse" exotice.
Clipurile publicitare s-au ridicat la nivelul unui fenomen social, un subiect bun de comentat în locurile publice.
Una din cele mai cunoscute reclame produse în România imediat după căderea regimului comunist a fost, fără îndoială, cea la pasta de dinţi Aquafresh, şi foarte mulţi au fost cei care au fredonat celebra frază de final “Aquafresh în trei culori/Protejează de 3 ori”.
Bomboanele Bonibon sau jeleurile Jelibon au fost alte produse foarte cunoscute în anii '90:
Reclama pentru pasta de dinţi Norvea, cu „bărbatul de 30 de ani, deştept, frumos şi cu bani”, a făcut cu siguranţă istorie, „pasta de dinţi ce conţine sex appeal” fiind unul din cele mai cunoscute produse promovate în România post-decembristă:
Cei doi papagali din reclama pentru televizoarele NEI şi celebrele expresii „alb, alb, alb”, „negru negru negru, negru, negru” au făcut de asemenea istorie la televizor după 1990:
Cu siguranţă, cei care au prins începuturile telefoniei mobile în România îşi amintesc şi astăzi de primele reclame la CONNEX sau Dialog:
La lansarea sa pe piaţă, autoturismul Cielo a făcut valuri, la fel ca şi reclama care îl promova:
Gepa Electro Center e o altă reclamă pe care o vedeam frecvent la televizor în anii 90:
Napolitanele Kouku Rouku fac parte din copilăria multora dintre români, reclama fiind de asemenea intens difuzată după 1990:
Una dintre reclamele care au făcut istorie a fost cu siguranţă cea pentru Pepsi la un litru, replica „Nu mă înnebuni, Nea Nicu?”, stârnind şi acum zâmbete printre nostalgici:
VIDEO: youtube.com, vplay.ro
Vă mai recomandăm:
Savantul transilvănean născut la Sibiu a rămas cunoscut în istorie drept părintele navigaţiei spaţiale, cercetările sale în domeniu fiind recunoscute şi apreciate în întreaga lume.
Cârţişoreanul rămas şi azi o legendă a avut o viaţă plină de peripeţii în America. Cu banii strânşi a dezvoltat acasă afaceri bănoase şi a fost primar în satul lui timp de patru mandate.
Ultima nuntă în satul sibian Gherdeal a avut loc în 1987, iar ultimul copil s-a născut aici în 1988. Din comunitatea înfloritoare de altădată, care număra 300 de suflete de români şi de saşi, acum au mai rămas doar 12 locuitori, şi toţi trecuţi de 50 de ani. Amintirile lor au rămas închise în cutii cu fotografii alb-negru.