Un viitor mai bun pentru femeile din județul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor
Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor

În Judeţul Sibiu au fost finalizate ultimele sesiuni de cursuri cu specializarea în Managementul Proiectelor și Managementul Afacerilor, la care au participt gratuit peste 40 de beneficiare ale proiectului „Un viitor mai bun pentru femei”. 

CITIȚI ȘI:

Cursuri de alfabetizare pentru adulţi la Copşa Mică

În luna octombrie, anul curent, a avut loc o altă sesiune de cursuri pentru specializare în Managementul Afacerilor, absolvită de aproximativ 20 de femei. De la începutul proiectului până acum, discutăm despre un total de peste 70 de sibience care au participat la programele de cursuri. În judeţul Sibiu, aproximativ 200 de femei au fost implicate în acest proiect.

Proiectul marchează un moment special reprezentat de crearea unei structuri asociative, mai precis Asociația Națională a Femeilor, asociație denumită “Un viitor mai bun pentru femei”, care va sprijini implicarea femeilor din comunităţi dezavantajate în proiecte comunitare şi va facilita participarea acestora pe piaţa muncii, în domenii preponderent ocupate de bărbaţi precum gestiunea unei afaceri.

Acest proiect co-finanţat de Uniunea Europeană îşi propune să promoveze un rol activ pentru femeile din mediul rural şi din oraşele mici cu economie preponderent agrară prin pregătirea şi sprijinirea acestora în iniţierea şi gestionarea de mici afaceri sau proiecte comunitare.
Proiectul a fost iniţiat si este implementat de compania de consultanţă Depro Inovaţie în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială și Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România (CEED).

Cursurile oferite gratuit grupurilor ţintă în cadrul proiectului, conform nevoilor specifice identificate la nivelul comunităţilor locale, se înscriu în următoarele categorii: cursuri de formare de formatori, cursuri de antreprenoriat şi competenţe manageriale şi cursuri de management de proiect. Prima sesiune de instruire oferită de proiect cuprinde cursurile pentru formare de formatori care conţin mai multe module: formare instructor,  tehnici de comunicare şi instruire a adulţilor, ipostazele formatorilor, exerciţii şi tehnici de evaluare a cursurilor.

Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultanţă  specializată până în momentul finalizării unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitară.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite