Un bărbat a fost reținut, iar alți doi sunt sub control judiciar într-un dosar de proxenetism. Victimele erau atrase prin metoda „loverboy”

0
Publicat:

Trei bărbați din Sibiu sunt acuzați de proxenetism, după ce au convins mai multe femei să se prostitueze, folosind metoda „loverboy”. Unul dintre ei a fost reținut, iar ceilalți doi se află sub control judiciar.

Unul dintre suspecți a fost reținut de autorități FOTO Shutterstock
Unul dintre suspecți a fost reținut de autorități FOTO Shutterstock

Cei trei bărbați au realizat sume cuprinse între între 10.000 şi 160.000 de euro, de pe urma mai multor femei pe care le-au convins să se prostitueze în ultimii patru ani în Marea Britanie, Austria şi Olanda, au anunţat procurorii, citați de Agerpres.

"Prin ordonanţa procurorului din data de 18.01.2025 s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de cei 3 bărbaţi inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 alin.1, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.penal. Inculpaţii au vârsta de 41, 33 şi respectiv 27 de ani şi locuiesc în mun. Sibiu, respectiv localitatea Şelimbăr, jud. Sibiu. În cursul zilei de astăzi, 19.02.2025, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă a unuia dintre inculpaţi. Cu privire la ceilalţi doi inculpaţi, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, "în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumelor de 2.850 euro şi 14.600 lei, precum şi asupra a 4 autoturisme aparţinând inculpaţilor, autoturisme cu valori cuprinse între 10.000 euro şi 35.000 euro. Urmează de asemenea să se instituie măsura sechestrului asigurator şi asupra unor imobile aflate în proprietatea celor trei inculpaţi."

Ce este metoda Loverboy

Metoda denumită „Loverboy“ este printre cele mai des folosite de traficanți pentru a racola fete, de cele mai multe ori minore.

Adolescenții și tinerii sunt vulnerabili online în fața traficanților de persoane și a abuzatorilor sexuali, cu precădere a celor care folosesc această metodă.

„Persoanele cu stimă de sine scăzută, care sunt nesigure de ele sau de cum arată, sau au un istoric de traume în familie, sunt mai predispuse să cadă în capcana traficanților, pentru că aceștia se poziționează în relație într-un mod care să compenseze exact ce le lipsește din punct de vedere emoțional. În prima etapă a racolării, ei se poartă frumos cu victimele, ca niște persoane de încredere, le identifică nevoile emoționale“, arată un studiu efectuat de iZi Data

Sibiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite