Poliţiştii de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită au ieşit din închisoare. Aceştia vor fi arestaţi la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Marius Datcu şi Radu Gheorghe Ban, cei doi poliţişti de la Ordine Publică acuzaţi de luare de mită vor fi cercetaţi în arest la domiciliu. Decizia aparţine magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia şi este definitivă.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis că ambii poliţişti, arestaţi preventiv din luna decembrie a anului trecut, pot ieşi de după gratii. Aceştia vor fi cercetaţi în arest la domiciliu, urmând să fie supravegheaţi chiar de colegii lor poliţişti. 

Pe perioada arestului la domiciliu, cei doi au obligaţia să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi de asemenea nu au voie să comunice cu ceilalţi doi inculpaţi judecaţi în cauză. Poliţiştii îşi pot părăsi locuinţele pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. 

Cel de-al treilea poliţist inculpat în dosar, Horaţiu Romulus Mârza, este de asemenea în arest la domiciliu.  

Potrivit anchetatorilor, Datcu este acuzat de comiterea a 74 de infracţiuni de luare de mită, Ban de comiterea a 70 de infracţiuni iar Marza, de comieterea a 4 infracţiuni. Potrivit anchetatorilor, agenţii îi opreau în trafic pe cei care circulau, le spuneau că au încălcat normele de circulaţie şi cereau diverse sume de bani de la conducătorii auto sau diverse foloase materiale.  

Sumele cerute variau de la 50 la 300 de euro, dar agenţii au cerut şi sume în lei sau alte valute, dar şi foloase materiale precum sticle de băutură, susţin anchetatorii.

Datcu şi Ban sunt arestaţi preventiv din luna decembrie a anului trecut iar Mârza a fost ridicat ulterior în urma indicilor apărute pe perioada cercetărilor, fiind arestat preventiv în luna februarie a acestui an. 

Gheorghe Radu Ban nu este la prima întâlnire cu procurorii. El a mai fost cercetat şi în 2010, pe când era agent la Serviciul Rutier, sesizarea fiind şi la momentul respectiv tot de luare de mită. Dosarul s-a finalizat cu o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. 

Toţi cei trei agenţi sunt în prezent suspendaţi, conform procedurii impuse în astfel de cazuri.

În cursul lunii martie, cei trei poliţişti au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului Sibiu. 

Vă mai recomandăm: 

AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie

Fost subprefect al Sibiului, Florin Orlăţan a fost numit în fruntea AJOFM Sibiu pe 12 martie. Asta, în condiţiile în care, pe 27 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu.

Sentinţă definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid. Cinci ani de închisoare mai puţin pentru Sebastian Braiţ, unul dintre incendiatori

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid, unul din cele mai cunoscute din Sibiu.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite