Dorin Cioabă, regele internaţional al romilor, se roagă pentru Elena Udrea: „Eu cred că afirmaţiile ei nu sunt gratuite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a declarat vineri, la Sibiu, că se roagă, împreună cu comunitatea pe care o reprezintă, pentru toţi conducătorii ţării, dar şi pentru Elena Udrea, personajul aflat în centrul atenţiei tuturor în ultimele zile.

Dorin Cioabă a organizat vineri la Sibiu cea de-a treia ediţie a “Micului dejun cu rugăciune”, eveniment la care au participat oficialităţi locale, parlamentari, dar şi preoţi ai mai multor confesiuni. Acesta spune că se vor ruga inclusiv pentru cei care conduc destinele României. 

“Ne-am rugat şi pentru binele întregii ţări, vom avea un moment în care ne vom ruga şi pentru cei aflaţi în dregătorie, aici îl vizăm pe preşedinte, pe prim-ministru, pe şefii Camerelor şi cei care sunt cei mai înălţaţi în aceste dregătorii, pentru că, de ce să nu recunoaştem, bunul mers al lucrurilor în ţară depinde de cum aceştia se trezesc dimineaţa, dacă ei se trezesc călăuziţi de Dumnezeu şi sunt plini de pace iau hotărâri bune pentru popor, pentru noi. Am văzut că preşedintele nostru, domnul Iohannis, chiar a început, nu l-am văzut la nu ştiu ce instituţii în vizită dar de când şi-a primit mandatul l-am văzut în biserici şi acest lucru mă bucură, a fost şi la Sibiu şi la Bucureşti la Patriarhie şi a spus că mai merge prin biserici, noi îl invităm şi la noi în biserică”, a spus Dorin Cioabă. 

Cioabă se roagă pentru Udrea

Întrebat cum comentează evenimentele din ultimele zile, care au avut-o în centru pe Elena Udrea, acesta a replicat: “Cred că de multe ori noi romii am fost catalogaţi ca fiind cei care creăm probleme, cei care dezbinăm, de multe ori s-a spus că turnăm, facem tot felul de lucruri care sunt împotriva caracterului omenesc. În zilele acestea romii au urcat multe trepte că s-au făcut mulţi mai romi decât romii, se ceartă ei ca la uşa cortului şi noi suntem la micul dejun cu rugăciune”, a spus Cioabă. 

Acesta a mai spus că, în opinia sa, afirmaţiile Elenei Udrea nu sunt gratuite, şi că se va riga pentru aceasta, mai ales că au avut o perioadă în care au avut relaţii bune de colaborare, discutându-se inclusive despre un protocol între Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR) şi Partidul Mişcarea Populară. 

“Eu cred că afirmaţiile ei nu sunt gratuite, cred că se bazează pe ceea ce spune, deşi nu mi-aş fi dorit să avem o astfel de clasă politică, dar probabil că declaraţiile ei cântăresc, este o persoană publică, o persoană care a avut acces în toate mediile acestea şi a putut să-i cunoască pe aceşti oameni. Ne rugăm şi pentru ea, ne rugăm pentru toţi parlamentarii”, a mai spus Dorin Cioabă. 

Păstrează protocolul cu UNPR

Tot vineri a avut loc la Sibiu şi prima conferinţă naţională a PADR, la care s-a discutat şi despre protocolul pe care formaţiunea îl are cu UNPR. “Vom pune în discuţie chiar şi protocolul nostru cu UNPR-ul şi trebuie să vedem cum acţionăm în continuare, pe scena politică sunt multe valuri acum şi poate că pentru moment trebuie să stăm liniştiţi să vedem cum merg lucrurile. Noi avem viziunea noastră, proiectele noastre şi indiferent cum va fi PADR-ul sperăm să fie reprezentat în Parlament în 2016”,k a spus Dorin Cioabă. 

Acesta a adăugat că formaţiunea sa nu ia în calcul rezilierea acestui protocol. “Pentru noi un astfel de protocol a însemnat o gură de oxigen pentru că a fost un partid nou înfiinţat şi să ai un protocol cu un partid la guvernare e important. Nu ştim soarta UNPR-ului care va fi pentru că vedem că actual coaliţie PSD-UNPR-PC stă să se şubrezească şi atunci nu ştim ei încotro o vor lua, protocolul nostru prevede că ne cară şi pe noi după ei în altă alianţă aşa că suntem chiar curioşi să vedem ce se va întâmpla. Sperăm să rămână aşa dar pe noi nu ne deranjează nici lucrul acesta, am spus că noi suntem un partid de dreapta dar suntem beneficiari ai politicii de stânga şi atunci pentru noi nu e o problemă”, a mai spus Dorin Cioabă. 

Acesta a primit în cadrul Micului dejun cu răgăciune, din partea unor parteneri din Coreea, şi titlul de Ambasador al Păcii. 

Vă mai recomandăm: 

VIDEO FOTO Florin Cioabă, comemorat la un an de la moarte. Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a ţinut slujba de pomenire

Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă la Cimitirul Municipal Sibiu pentru a-l comemora pe autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă, la un an de la moartea acestuia. De la ceremonie a lipsit fiul cel mare, Dorin, iar slujba de pomenire a fost una ortodoxă, deşi Florin Cioabă era penticostal.

Dorin Cioabă: „Bercea era prieten şi cu cei de la PSD, şi cu cei de la PDL, se învârtea în cercuri foarte înalte. Nu ştie să scrie, dar era un lider bun“

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a declarat vineri, la Sibiu, că prin ceea ce a făcut Sandu Anghel romii au fost „cu 30 de ani împinşi în spate“ şi că nimeni nu va mai vrea să se asocieze acum cu ei.

FOTO Romii au campionat şi federaţie de fotbal. Au intrat pe teren ”incurajaţi” cu bere rece

Romii din Sibiu dar şi din alte oraşe s-au strâns cu mic cu mare joi la Sibiu pentru a-şi inaugura federaţia de fotbal şi pentru a asista la primul meci din campionat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite