FOTO VIDEO Case de vis, ansambluri rezidenţiale sau clădiri futuriste, expuse la Bienala de Arhitectură din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Case futuriste, clădiri vechi reabilitate sau ansambluri rezidenţiale în care oricine şi-ar dori să locuiască. Asta pot să vadă sătmărenii începând de astăzi, 14 martie, în cadrul expozitiei „Bienala de Arhitectură Transilvania” vernisată la Muzeul Judeţean.

Expoziţia care cuprinde lucrările premiate la concursul de arhitectură a Bienalei de la Cluj desfăşurat în luna decembrie 2013, a ajuns astăzi, 14 martie, în  Satu Mare. Manifestarea expoziţională cuprinde cele mai bune lucrări de arhitectură din Transilvania din ultimii doi ani. În total, în cadrul expoziţiei pot fi văzute nu mai puţin de 118 proiecte de arhitectură realizate în ultimii doi ani.

Este la prima ediţie şi este cel mai important eveniment organizat de către Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Transilvania (OART), alături de partenerii OAR Nord – Vest, OAR Bihor, OAR Alba, OAR Satu Mare.

Tema primei ediţii este Generare/Regenerare, ea având la bază relaţia dintre arhitect şi mediul său, o relaţie mereu reinventată prin capacitatea arhitecturii de a genera idei noi, de a se raporta în mod dinamic la spaţiu şi la comunicarea dintre individ şi spaţiu.

“E o primă încercare, dar cred că expoziţia itinerantă ne arată că este de bun augur şi putem cântări forţele între birourile care există în această regiune. Fiindcă comenzie nu sunt ca cele din 2007, e nevoie de această platformă profesională regională”- Szabolcs Guttman, preşedinte OAR Transilvania.

Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) este cel mai important eveniment profesional al ”breslei” arhitecţilor. Ea este concepută ca un şir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenţia opiniei publice, să recunoască, să recompenseze şi să promoveze excelenţa în arhitectură, să animeze colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei şi al societăţii şi nu în ultimul rând să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii.

Competiţia unde au fost premiate cele mai bune lucrări s-a desfăşurat la Cluj Napoca, în decembrie 2013 şi pe opt secţiuni : arhitectura locuinţei, arhitectura dotărilor comunitare şi de producţie, arhitectura spaţiului public, arhitectura patrimoniului cultural, microarhitectură – arhitectura temporară/design de obiect, studii şi proiecte finalizate şi nerealizate, proiecte culturale – iniţiative – experimente, arhitectura spaţiului interior şi scenografie.

Expoziţiile se pot vizita la Satu Mare în perioada 14 – 26 martie 2014, între orele 10:00 şi 17:00.

Vă recomandăm şi

GALERIE FOTO Stil urban de Chişinău: balcoane ruinate şi blocuri înclinate

Monumentele de arhitectură, din nou în pericol!

Feronerie arhitecturală bucureşteană din anii 1900

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite