Doi muzicieni din Peru şi Ecuador cântă în centrul Sătmarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa Herencias, formată din doi muzicieni din Peru şi Ecuador, a ajuns pentru prima dată la Satu Mare. Enrique Tigas (40 de ani) şi Richard Rivas (39 de ani) îşi petrec an de an concediile prin lume susţinând concerte stradale.

Enrique şi Richi sunt doi indieni care au în ţările din care provin au mici afaceri. Pentru ei însă pasiunea pentru muzică este mai presus de orice, aşa că bat lumea în lung şi-n lat să susţină concerte în aer liber.
Cei doi au venit la Satu Mare săptămâna trecută, însă autorităţile nu i-au lăsat să îşi monteze scena până când nu obţin autorizaţiile necesare. „Am venit joia trecută, dar, pentru că nu ştiam că e aşa mare birocraţie aici şi că avem nevoie de autorizaţii, care nu se eliberează de la-o oră la alta, până să ne primim hârtiile am colindat alte oraşe din zonă şi acum am revenit”, spune Richard Rivas, liderul grupului Herencias.
Cântă în lume de 5 ani
Enrique şi Richi, împreună cu un al treilea membru al formaţiei, sunt muzicanţi de ocazie. Acasă, Richard este translator de limba maghiară şi spaniolă, iar Enrique este patronul unui magazin. De cinci ani, în concedii, ei colindă lumea să facă cunoscută cultura indiană. „Nu avem niciodată program prestabilit. Este an când umblăm în turnee o lună, dar este când jumătate din an suntem pe drumuri, totul depinde de ce chef şi stare spirituală avem”, mai spune Rochard.
Genul cântă muzică indiană în stil fusion şi folosesc peste 30 de instrumente.
Pentru prima oară în România
Richi a mai fost în România, prin Cluj, Braşov, Sighişoara şi Praid, locul lui preferat. Turneele precedente însă au avut loc vara, iar acum şi-a dorit să exploreze Transilvania şi pe timpul iernii.
Comparativ cu Richi, Enrique este pentru prima oară în România. „Nu am mai fost. De România am auzit doar prin legenda lui Dracula. Sper însă să apuc să văd cât mai multe oraşe din Transilvania. Sunt fete frumoase şi public primitor”, spune Enrique.
În ultimii cinci ani, ei au susţinut sute de concerte, atât în săli, cât şi pe străzile din oraşele în care poposesc. „Concertele stradale sunt gratuite, deoarece în majoritatea locurilor prin care umblăm oamenii nu au mai văzut indieni adevăraţi, iar noi încercăm să le oferim câte puţin din cultura noastră originală”, spune Enrique.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite