Poliţiştii plătiţi de contrabandiştii de ţigări au fost trimişi în judecată. Riscă 15 ani de închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii care au sprijinit gruparea condusă de Florian Halăs să introducă în ţară cantităţi uriaşe de ţigări de contrabandă răspund în faţa legii pentru infracţiuni la regimul vamal. Mai exact, aceştia sunt acuzaţi de sprijinire a unui grup infracţional organizat, contrabandă şi evaziune fiscală.

Poliţiştii de frontieră Constantin Tiucă, Alin Munteanu şi Sorin Brebu, dar şi contrabandistul Constantin Radovan vin astăzi la Tribunalul Caraş-Severin pentru primul termen de fond în dosarul pe care procurorii l-au întocmit în urma dezvăluirilor făcute de membrii grupării Halăs. În aceeaşi cauză, au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, alţi doi oameni ai legii, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea.

“Parchetul, în speţă DIICOT Caraş-Severin, a finalizat urmărirea penală în dosarul poliţiştilor de frontieră, dosar ce deviază din dosarul Halas. Acesta a fost trimis la instanţa de judecată, astăzi fiind deja primul termen de judecată unde se discută menţinerea măsurii arestării preventive, adică temeinicia şi legalitatea măsurii aresterii preventive.

Totodată, ni se va comunica rechizitoriul. În sarcina lor s-au reţinut infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional organizat, faptă cu încadrarea cea mai mare, contrabandă şi evaziune fiscală. Maximul pedepsei este până la 15 ani”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul a doi dintre inculpaţi.
Cei patru arestaţi încearcă să scape astăzi din arest şi au destule motive să fie optimişti în legătură cu pedeapsa pe care riscă să o primească.

“ În opinia mea, pedeapsa pe care o poate aplica judecătorul în cazul contrabandistului nu poate fi mai mare decât pedepsele aplicate în dosarul Halăs. Astăzi avem şi cereri de eliberare sub control judiciar pentru inculpaţii Brebu şi Radovan.

Mi se pare normal ca aceste cereri să fie admise şi, mai mult decât atât, în momentul în care se discută menţinerea măsurii arestării preventive, să se constate că aceasta nu mai subzistă, că s-au schimbat radical temeiurile care au stat la baza luării acestei măsuri. În opinia mea, instanţa nu ar trebui să mai menţină arestarea preventivă şi să dispună punerea lor în libertate”, a mai spus Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite