FOTO VIDEO Mai multe incendii de vegetaţie uscată dau bătăi de cap pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile de vegetaţie îi solicită destul de mult pe pompieri
Incendiile de vegetaţie îi solicită destul de mult pe pompieri

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la patru incendii de vegetaţie uscată în ultima perioadă în Caraş-Severin

Una din cauzele frecvente care produce incendii în perioada de primăvară este focul deschis lăsat nesupravegheat ori făcut în locuri nepermise. Sunt, de asemenea, situaţii în care fumatul şi neglijenţa pot declanşa încendii la vegetaţie uscată, cu riscul de extindere şi punere în pericol a unor bunuri. 

Un astfel de incendiu s-a manifestat într-o gospodărie (sălaş) amplasată, în zona Calea-Caransebeşului din Reşiţa, în vecinătatea unei staţii peco. Proprietarul a aruncat la întâmplare un rest de ţigară, după care a fost nevoie de intervenţia pompierii militari din Reşiţa pentru a-l ajuta să stingă flăcările. Din fericire, situaţia a fost încheiată fără a fi întâmpinate probleme deosebite. 

Un alt caz la care au intervenit pompierii de la Detaşametul Reşiţa au intervenit şi pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată la Iabalcea, comuna Caraşova, unde focul a ars o suprafaţă de aproximativ 4 hectare. 

Sfatul ISU: La arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale trebuie respectate următoarele reguli:   - condiţii meteorologice fără vânt; - colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată; - efectuarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport - - gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; - curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m; - desfăşurarea arderii numai pe timp de zi; - asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii; - supravegherea permanentă a arderii; - stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; - interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite