Creierul „afacerii eBay” din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Adam este considerat capul reţelei care a înşelat aproape 1.000 de americani. FBI şi Secret Service l-au pus sub acuzare pe stomatologul reşiţean încă din 2008, dar extrădarea sa a fost amânată.

Anchetatorii americani au aflat încă din urmă cu trei ani că mai mulţi băieţi deştepţi din România le lasă compatrioţii care visează la maşini de lux şi yacht-uri cu ochii în soare după ce încasează de la aceştia zeci şi chiar sute de mii de dolari.

Potrivit FBI şi Secret Service, creierul „afacerii”, care s-a dovedit în final a fi o fraudă informatică bine pusă la punct, ar fi Laurenţiu Adam, un bărbat de 30 de ani din Reşiţa, stomatolog de meserie.

image

În rechizitoriul întocmit de Alexander Acosta, procuror în Southern District of Florida, dat publicităţii la data de 16 octombrie 2008, se arată că şapte membri ai unui grup infracţional ale cărui baze au fost puse în România sunt acuzaţi de fraude informatice. Este vorba despre Laurenţiu Adam, Flavius Corneliu Militaru, Horaţiu Daniel Bălănescu, Dragoş Ioan Bălănescu, Sorin Lebădă, Cristian Florea şi Nicolae Gligor. Ultimii trei se aflau la acea dată în custodia Broward County şi au apărut în faţa instanţelor americane, unde au pledat „nevinovat”.

Pentru ceilalţi patru s-a cerut extrădarea, numai că, primele investigaţii ale procurorilor de la Crimă Organizată din România au condus spre o reţea mult mai extinsă. Astfel, extrădarea a fost amânată pentru ca întreaga grupare să fie destructurată, lucru care s-a întâmplat în urma descinderilor de joia trecută, de la 117 locaţii de pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Tg. Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti.

Identităţi false

Laurenţiu Adam, în vârstă de 30 de ani, este cel care gândea în cel mai mic detaliu fiecare lovitură şi trasa sarcini precise membrilor grupului aflaţi în SUA pentru a ridica milioanele de dolari de la americanii naivi.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Acest aspect reiese şi din rechizitoriul întocmit de procurorul american. „Adam îl instruia pe Lebădă ca, sub numele de «Terry Bolduin», să retragă o sumă de bani transferată de o victimă numită J.T.P. Inculpatul Lebădă a trimis un mesaj din Florida inculpatului Adam din România în care îl anunţa că a luat banii transferaţi de J.T.P. Când Lebădă a fost arestat după ce părăsea un terminal Western Union de la un Wal-Mart din Cooper City, Florida, acesta avea asupra sa un paşaport pe numele de Terry Bolduin, dar cu fotografia sa”, se arată într-un comunicat de presă al The United States Attorney’s Office. ;

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite