A fost finalizată expertiza în dosarul ginecologilor judecaţi pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti a finalizat raportul de expertiză medico-legală în cazul decesului Gabrielei Agrapinei, o mamă care s-a stins în condiţii neclare la numai 44 de ani, imediat după ce a dat naştere unei fetiţe cu sindrom Down.

Procesul doctorilor Florea Borţun şi Iosif Bădescu, judecaţi pentru ucidere din culpă, a ajuns în instanţă în urmă cu aproape trei ani, dar odată cu răspunsul Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” se apropie de finalizare. Cei doi, dar şi Ioan Agrapinei, soţul femeii, care se chinuie să demonstreze în instanţă culpa medicală a celor doi medici, sunt aşteptaţi miercuri, la Judecătoria Reşiţa pentru comunicarea şi studierea raportului de expertiză medico-legală sosit de la IML “Mina Minovici”.


Medicii reşiţeni Florea Borţun şi Iosif Bădescu sunt judecaţi pentru decesul Gabrielei Agrapinei, o mamă care s-a stins la vârsta de 44 de ani, pe patul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, la numai câteva zile după ce a dat naştere, la Reşiţa, unei fetiţe cu Sindrom Down. Bădescu, medic specialist de obstetrică-ginecologie, cel care a asisitat-o pe Gabriela Agrapinei pe toată durata sarcinii, se consideră nevinovat. „Voi face declaraţii doar după ce se pronunţă instanţa. Mă consider nevinovat”, a spus medicul Iosif Bădescu. Florea Borţun, medic de gardă în ziua când a născut femeia, exclude orice fel de vină sau de neglijenţă din partea sa şi a colegului său. „Colegiul Medicilor, Procuratura şi profesori academicieni spun că suntem nevinovaţi”, a afirmat Florea Borţun.


Ioan Agrapinei este convins însă că soţia sa ar fi trăit şi astăzi dacă medicii din Spitalul Judeţean Reşiţa şi-ar fi făcut meseria. Gabriela, soţia sa, a decedat la data de 2 februarie 2007, după ce, în 13 ianuarie, născuse la Spitalul Judeţean Reşiţa, în serviciul medicului de gardă Florea Borţun, o fetiţă cu Sindrom Down. „La câteva zile de la externare, starea de sănătate a soţiei s-a agravat şi a fost internată de urgenţă”, mărturiseşte Ioan Agrapinei. A rămas aici până în ultima zi a lunii ianuarie, când, din cauza evoluţiei nefavorabile, a fost transferată la Spitalul Clinic Nr.4 Victor Babeş Timişoara cu un diagnostic care arăta că pacienta are multe probleme. Asta, după ce se externase la câteva zile după naştere într-o stare bună, lucru confirmat de biletul de ieşire din spital, semnat de doctorul Borţun. După doar două zile petrecute în spitalul timişorean, femeia s-a stins. Cauza morţii: insufiecienţă cardio-respiratorie acută. Boala care a declanşat decesul: endocartită acută ulcero-vegetativă, Hidrotorax. „M-am adresat procuraturii pentru că eu consider că soţia mea a murit din cauza unei culpe medicale. Având în vedere vârsta soţiei mele, doctorul Bădescu ar fi trebuit să indice un test cromozomial. Dânsul ne-a spus că vom avea un băieţel, lucru pe care îl pot confirma cu carnetul gravidei, şi ne-am trezit cu fetiţă. În ceea ce-l priveşte pe doctorul Borţun, în calitate de medic de gardă, acesta nu a avut niciun fel de intervenţie medicală, în ciuda factorului mare de risc”, reclamă Ioan Agrapinei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite