Un număr de 21 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt încă în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greviştii sunt supravegheaţi de medici. FOTO: Arhivă Adevărul
Greviştii sunt supravegheaţi de medici. FOTO: Arhivă Adevărul

Un număr de 21 de angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt încă în greva foamei, după ce trei dintre angajaţii care au declanşat această formă de protest au renunţat din cauza problemelor medicale, între cei 21 fiind şi zece salariaţi care au pichetat, joi, Prefectura Vâlcea.

La ora actuală, toţi cei 21 de grevişti ai foamei sunt la Dispensarul Oltchim sub supravegherea medicilor, arată Mediafax.

„Sunt 21, la un moment dat azi au fost 24, dar au renunţat bărbatul ajuns la spital, un alt bărbat şi o femeie. Între ei sunt şi salariaţii care au pichetat Prefectura, ei fiind convinşi de prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, să se întoarcă la combinat, unde pot beneficia de asistenţă medicală. Prefectul ne-a transmis că ministrul Vosganian ( n.r. - ministrul Economiei, Varujan Vosganian) a dat asigurări că, deşi CET Govora nu va mai furniza curent electric, Oltchim va beneficia de energie electrică până la sfârşitul lunii, că salariile de pe luna decembrie vor fi plătite şi nu vor intra în masa credală, că timp de 45 de zile nu vor avea loc disponibilizări la combinat şi că ministrul Vosganian a anunţat că în 19 februarie urmează să aibă loc o discuţie cu Comisarul pentru Concurenţă Joaquin Almunia cu privire la ajutorul de stat de 45 milioane de euro necesare recapitalizării combinatului şi mărirea capacităţii de producţie“, a declarat preşedintele Sindicatului „Victoria“ din Oltchim, Corneliu Cernev.

Fără disponibilizări pentru 45 de zile

Potrivit sursei citate, la ora actuală, cei 21 de grevişti ai foamei sunt la Dispensarul Oltchim, sub supravegherea medicilor. Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care i-a spus că în următoarele 45 de zile nu se vor face disponibilizări la Oltchim, iar după data respectivă dacă vor fi angajaţi disponibilizaţi, aceştia vor primi salarii compensatorii.

Zece dintre greviştii foamei de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au mers, joi, la sediul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean, pentru a sta de vorbă cu conducerile instituţiilor. La un moment dat, unuia dintre angajaţi i s-a făcut rău, având nevoie de îngrijiri medicale.

Tot joi, aproximativ 300 de salariaţi de la Oltchim şi de la Divizia Petrochimică Bradu au protestat în faţa Ministerului Economiei. Combinatul Oltchim se află în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea, mai arată Mediafax.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO. Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro. După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite