COVID-19 loveşte şcolile din Vâlcea. Zeci de elevi şi dascăli contaminaţi şi izolaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala în timp de pandemie FOTO Sever Gheorghe
Şcoala în timp de pandemie FOTO Sever Gheorghe

Mai multe clase din Vâlcea sunt în carantină, pentru că o serie de elevi şi cadre didactice au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Rezultate pozitive la testări s-au primit în cel puţin patru şcoli din judeţ.

După prima săptămână de şcoală normală sau în sistem hibrid la Vâlcea, unde s-au implementat doar scenariile verde sau galben, au apărut şi primele cazuri de îmbolnăvire cu COVID - 19 în unităţile de învăţământ.

Este vorba despre patru elevi şi tot atâtea cadre didactice din trei şcoli, potrivit autorităţilor. Aceştia au fost confirmaţi cu SARS - CoV-2, iar alţi zeci aşteaptă încă rezultatele testelor.

„Avem cazuri confirmate. În cazul claselor cu elevi / dascăli confirmaţi, se va suspenda activitatea pentru 14 zile. Între timp se va face dezinfecţia şi aerisirea spaţiilor, urmând ca la revenire, elevii să înveţe în zone sigure”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, dr. Amelia Piţigă.  

Şefa învăţământului vâlcean, Mihaela Andreianu, a recunoscut că au fost confirmate cazuri cu noul coronavirus în două licee din Râmnicu Vâlcea şi o unitate şcolară din Runcu, localitate aflată în apropierea municipiului, în partea de nord-est. 

„Elevii şi dascălii confirmaţi au fost plasaţi în carantină pentru următoarele două săptămâni. De asemenea, zeci de copii şi dascăli aşteaptă rezultatele pentru COVID-19. Clasele unde au fost confirmate cazurile au fost închise. Este vorba despre o clasă la Runcu, alta la Colegiul Energetic şi încă una la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”, ultimele două din Râmnicu Vâlcea”.

Doi dintre elevii infectaţi sunt în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari”. Luni, 21 septembrie, când a venit rezultatul testărilor, unul era la şcoală, intrând în contact cu mai mulţi elevi şi profesori, iar celălalt nu a mai ajuns. Adolescenţii au fost imediat trimişi acasă, iar clasa închisă, urmând ca de marţi, 22 septembrie, să înceapă cursurile online. 

Mai există alte două cazuri confirmate cu SARS - CoV - 2 şi la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, unde, însă, şcoala a început online, iar copiii nu au apucat să ajungă efectiv la cursuri. Alţi 16 sunt izolaţi şi aşteaptă rezultatul testelor anticovid. 

Reprezentanţii şcolii s-au arătat îngrijoraţi pentru că testările durează destul de mult timp şi există astfel o mare incertitudine în ceea ce priveşte persoanele contaminate, mai ales că testarea se face doar când copilul prezintă simptome.

Vă mai recomandăm şi:

FOTO VIDEO Viaţa senzaţională a sihastrului „Antonie cel Tăcut”: legat în lanţuri în copilărie, militar la Antitero, alungat din munţi de autorităţi

FOTO VIDEO Lucruri mai puţin ştiute despre dispariţiile din România. „Ia să vină factura de plată fiecărei familii”

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite