BAC 2018 Vâlcea. Cine sunt cei doi adolescenţi care au luat nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2018 în judeţul Vâlcea este sub media pe ţară, de doar 61,5%, faţă de 67,7%. Doar doi copii au reuşit anul acesta, faţă de patru anul trecut, la sesiunea din iunie - iulie, să obţină nota 10.

Sistemul de învăţământ vâlcean are toate motivele de îngrijorare. Anul acesta rata de promovare este sub cea de anul trecut, în cădere liberă, cu aproximativ 10%.

Reamintim că în 2017 la examenul de Bacalaureat rata de promovare a fost de 71,29%, faţă de 61,5%, anul acesta. „Adevărul” a făcut o analiză a situaţiei şi vă prezintă cum arată cifrele.

Aşadar, potrivit situaţiei publicată pe site-ul oficial al Ministerului, anul acesta au fost înscrişi la BAC 2018 - 2.912 candidaţi, din care 262 nu s-au prezentat la nici o probă. Patru au fost eliminaţi din examen - doi la „Petrache Poenaru” în Bălceşti, unul la liceul din Berbeşti şi altul de la Liceul „Sanitar Antim Ivireanul”.

Alţi 855 de candidaţi au picat „examenul maturităţii”, dar au o altă şansă la sesiunea viitoare. Au trecut BAC-ul 1791 de candidaţi.

În „Top trei promovabilitate” se află Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” cu 98,12%, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” cu 97,16% şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, cu 91,23% toate trei din Râmnicu Vâlcea.

Dintre acestea, numai de la „Matei Basarab” un elev a reuşit să atingă perfecţiunea: Dumitraşcu Antonio Sebastian care a luat 10 la BAC 2018.

Mai există un liceu din cadrul căruia un candidat a reuşit aceeaşi performanţă: Ionela Cristina Enache, de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu”, din Drăgăşani, care a luat tot 10 la bacalaureat. Liceul se situează pe locul V ca nivel de promovabilitate, cu 87,89%.

Un alt liceu de renume în judeţ,Colegiul Energetic cu 88,46%  se clasează pe locul IV, în topul promovabilităţii, iar pe locul VI - Liceul Sanitar cu 71,77%,

La polul opus se află o şcoală din care nici un elev nu a reuşit să treacă examenul de bacalaureat. Este vorba de Liceul Teoretic „Justinian Marina” din Băile Olăneşti, unde din cei 23 de candidaţi, 12 nici nu s-au prezentat la concurs.

Tot în topul celei mai scăzute promovabilităţi se află: Liceul Tehnologic din Băile Govora cu 8,33% rată de promovare, Liceul Teoretic „Henri Coandă” cu 10,86% şi Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu”, cu 12,2%, ultimele două din Râmnicu Vâlcea. 

Una dintre aceste instituţii, „Henri Coandă” nu va mai exista din toamnă. Oltchim, al doilea liceu care dispare de pe harta învăţământului vâlcean, a avut 14,4% rata de promovabilitate la BAC 2018. 

De remarcat ar mai fi liceul din Brezoi, unde rata de promovabilitate este mai mare decât media din judeţ, şi chiar din ţară: 68,85%, cu mult peste licee de prestigiu din Râmnicu Vâlcea sau faţă de restul şcolilor din afara municipiilor.

Facem precizarea că la calculul ratelor de promovabilitate de mai sus au fost luaţi în considerare şi elevii care nu s-au prezentat, precum şi cei eliminaţi, nu doar cei care au picat examenul. Iar în tabelul următor avem procentele fără candidaţii care nu au fost la BAC 2018.

Imagine indisponibilă
Râmnicu Vâlcea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite