La Ploiești, nici după moarte nu scapi de capriciile iernii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meseria de gropar este una extremă la -10 grade (foto: Adevărul)
Meseria de gropar este una extremă la -10 grade (foto: Adevărul)

Vremea de afară nu te lasă nici...să mori! Nu de alta, dar priveghiul s-ar putea să dureze mai mult decât perevede tradiția. Și asta din cauza stratului mare de zăpadă și a pământului care este bocnă în cimitirele din Ploiești, motive pentru care angajaților le trebuie cam două zile să sape o groapă.

Muncă de Sisif. Cam așa le par sarcinile de serviciu angajaților de la Administrația Cimitirelor din Ploiești, care cu greu reușesc să sape gropile în aceste zile. În plus, cum în ultima săptămână a nins continuu, ce reușeau să sape într-o zi, a doua zi, angajații găseau acoperit cu zăpadă.

Cod galben de viscol. Drumuri închise în judeţul Iaşi UPDATE

Pentru a nu sta cu mortul prea mult la capelă, concesionarii locurilor de veci trebuie să-i anunțe pe angajați încă din ziua în care a decedat cel ce urmează să fie înhumat. Și asta pentru că, în perioada aceasta, o groapă nu mai poate fi săpată în cimitirele din Ploiești nici măcar într-o zi din cauza zăpezii și a pământului care este  înghețat bocnă, la -10 grade.

„Efortul e triplu pe vremea asta. Dar ce să-i facem?! Nu ne întreabă nimeni când vrem să murim. Mai săpăm, mai facem o pauză să bem un ceai, să ne încălzim, dar mai repede de două zile nu reușim să terminăm un mormânt. Plus că trebuie să facem un pic de loc și în jurul lui ca să poată ajunge preotul și oamenii cu decedatul la groapă", ne-a declarat unul dintre groparii de la Cimitirul Bolovani din Ploiești.

În municipiu sunt 16 gropari, angajaţi ai Serviciului de Gospodărire Urbană. Fiecare dintre ei este remunerat cu un venit lunar brut de 705 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite