Dosarul „vrăjitoarei” din Prahova, care țepuia clienții pe internet. Patru persoane reținute

0
Publicat:

Patru persoane au primit mandate de reținere pentru 24 de ore, miercuri, 20 martie 2024, în urma perchezițiilor desfășurate la Ploiești în dosarul în care aceștia pretindeau că au „capacitatea de a rezolva diferite probleme personale”.

politia pixabay jpg

În baza probatoriului administrat, față de patru persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine (n.r. – joi, 21 martie 2024), să fie prezentate unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”, se arată în informarea IJP Prahova.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare, miercuri, șapte mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, conducere pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule și fals în declarații, în județele Iași, Ilfov și Prahova.

Anchetatorii spun că suspecții postau anunțuri online în care se recomandau vrăjitoare și susțineau că au puteri de a rezolva probleme legate de sănătate și dragoste.

O prahoveancă a fost prostită să dea peste 20.000 de lei

Convinsă de un necunoscut că a câştigat 20.000 de euro din partea unei companii de telefonie fixă, o femeie din judeţul Prahova i-a transmis acestuia codurile de reîncărcare de la 11 cartele valorice pentru mobil şi a depus 20.000 de lei în mai multe conturi.

O femeie din oraşul Breaza a aflat pe propria piele că neatenţia se plăteşte. Ea a reclamat poliţiştilor din localitate că a fost înşelată de persoane necunoscute. Echipa operativă care a demarat cercetările a stabilit că reclamanta a fost contactată telefonic de un bărbat necunoscut, care s-a recomandat ca fiind angajat al unei reţele de telefonie fixă.

Bărbatul i-a cerut mai multe date personale, printre care şi numărul de telefon mobil deţinut, a întrebat-o de când este abonată al reţelei de telefonie fixă respectivă, după care i-a spus că este câştigătoarea sumei de 20.000 de euro. 

Ulterior, reclamanta a fost apelată de aceeaşi persoană pe telefonul mobil, apelantul spunându-i că pentru a intra în posesia premiului trebuie să cumpere 11 cartele reîncărcabile pentru telefonia mobilă.

Lucru pe care, bineînţeles, femeia l-a făcut fără să stea pe gânduri. Conform înţelegerii, i-a transmis apelantului codurile de reîncărcare ale fiecărei cartele, lucru solicitat de bărbat, chipurile, pentru a-i valida premiul.

Dar scenariul nu s-a oprit aici. Văzând că e rost de mai mult, bărbatul i-a comunicat că pentru a încasa suma de bani câştigată, respectiv cei 20.000 de euro, trebuie să depună la bancă şi poştă, suma de 20.000 de lei, defalcat, în diferite conturi, pe numele a două persoane.

Nici asta nu i-a dat de gândit, iar femeia, încântată de ideea că va câştiga de patru ori mai mult, a plătit şi cei 20.000 de lei.

După depunerea sumelor respective, apelantul i-a comunicat că în ziua de 6 aprilie urmează să fie contactată pe telefonul fix în vederea încasării sumei de 20.000 de euro. Lucru care, bineînţeles, nu s-a întâmplat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite