662.026 de prahoveni sunt aşteptaţi să voteze pe 6 şi 7 octombire la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
referendum

662.026 de prahoveni sunt aşteptaţ pe 6 şi 7 ocombrie să se prezinte la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. La nivelul judeţului au fost amanjate 623 de secţii de vot, dar alegătorii pot vota şi în alte localităţi decât cele de domiciliu, pe listele suplimentare.

UPDATE. Şi duminică, a doua zi în care românii au fost aşteptaţi la urne, prezenţa a fost extrem de scăzută în secţiile de votare din Prahova. Astfel, duminică, la ora 16.00, 11,50 la sută dintre prahovenii înscrişi pe liste şi-au exercitat dreptul la vot. 

UPDATE: Prezenţa la vot în judeţul Prahova rămâne în continuare foarte scăzută. La ora 13.00 a fost raportată o prezenţă de 2.67 la sută.

UPDATE: Au fost raportate primele incidente la vot petrecute în judeţul Prahova. Conform Biroului de Preasă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova: la Pauleşti membrii unei sectii de votare, însoţiţi de un poliţist local, s-au deplasat la o secţie anexă a Penitenciarului Ploieşti cu urna speciala, în condiţiile în care aveau obligaţia să solicite ca paza să le fie asigurată de personal MAI. E întocmit dosar penal în cauza pentru săvârşirea infracţiunii nerespectarea regimului urnei de vot.

La Câmpina am fost sesizati de faptul ca un tânăr a votat de două ori. Se pare că este vorba despre un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina. Acesta, domiciliat într-o altă localitate, a solicitat să voteze pe listele suplimentare la una dintre secţiile din Câmpina. Acesta ar fi votat şi la o a doua secţie din acelaşi oraş, ivocând faptul că prima dat a votat greşit. În cauza se vor efectua cercetari privind săvârşirea infractiunii prev. si ped. de art. 387 Cod Penal.

 La o secţie de votare din Ploiesti, un bărbat s-a prezentat să voteze cu paşaportul, iar preşedintele secţiei nu i-a permis să voteze. Şi în acest caz se fac cercetări.

Românii pot vota cu paşaportul, la secţiile de vot din ţară, doar dacă pe paşaport este trecută menţiunea că au domiciliul în altă ţară decât România. Vorbim aici de paşaportul simplu, paşaportul simplu temporar şi paşaportul simplu electronic. Cetăţenii români care au domiciliul în România pot vota cu cartea de identitate, buletinul de identitate şi cartea de identitate provizorie

UPDATE: Prezenţa la vot la ora 10.00 este extrem de scăzută atât în Prahova, cât şi la nivel naţional. Potrivit Biroului Electoral Central, s-au prezentat la urne 177.941 de români, ceea ce reprezintă 0,97% din populaţia cu drept de vot. Prahova se încadrează în medie, cu 0,94 la sută.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc pe parcursul a două zile, sâmbătă şi duminică, iar alegătorii se pot prezenta la urne în oricare dintre aceste zile între orele 7.00-21.00. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", cu variante de răspuns „Da" sau „Nu".

Organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a pornit cu stângul în Prahova. Aproape o sută de preşedinţi de secţii de vot au anunţat că nu se pot prezenta la secţii în zilele de sâmbătă şi duminică, cei mai mulţi invocând motive personale.

În zilele în care se organizează referendumul, IJP Prahova a luat măsuri special. Astfel 514 poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 183 de secţii de votare, dintre cele 623 ce se vor constitui pe raza judeţului Prahova, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, 372 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 80 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic,în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 64 de poliţişti şi 220 de jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Centrul de Pregătire şi Perfecţionare Jandarmi Montan Sinaia, Gruparea de Jandarmi Mobila Ploiesti vor avea în responsabilitate 220 de secţii de votare dispuse în 178 de locaţii, unde vor fi prezenţi  400 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

539 de pompieri asigura desfăşurarea in bune condiţii a referendumului.

Orice încălcare a legislaţiei electorale poate fi sesizată la numărul unic de urgenţă 112 sau la cel mai apropiat reprezentant al Poliţiei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite