Un puşti din Ilfov a furat un laptop dintr-o casă de amanet, apoi a spart un magazin de bijuterii din Piteşti. Ce a păţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un adolescent de 17 ani a încrcat să fure, în noaptea de 17 spre 18 martie, mai multe bijuterii dintr-un magazin de profil din Piteşti, după ce, cu puţin timp în urmă, dăduse o lovitură la o casă de amanet. A doua oară a fost cu ghinion.

În noaptea joi spre vineri, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei firme de pază despre declanşarea sistemului de alarmă dintr-un magazin de bijuterii din oraş.

Poliţiştii au ajuns imediat la magazin şi au depistat în flagrant delict un tânăr de 17 ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, în timp ce sustrăgea bijuterii.

"În urma controlului corporal, asupra tânărului au fost găsite mai multe bijuterii din argint şi o sumă de bani. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei, pentru audieri", precizează IPJ Argeş.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în cursul aceleiaşi nopţi, tânărul ar fi sustras, dintr-o casă de amanet, un laptop. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 7.500 de lei.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de vineri (18 martie), să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. 

Ce recomandă poliţiştii

În privinţa modului de asigurare contra efracţiei al societăţilor comerciale, dar şi al beneficiarilor persoane fizice, poliţiştii argeşeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video şi sisteme electronice anti-efracţie, un plus de siguranţă pentru limitarea pagubelor şi prinderea autorilor fiind adus în situaţia conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.

"Implementarea şi respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenţilor economici, cât şi pentru clienţii acestora, prin creşterea gradului de siguranţă în perioada petrecută în incinta societăţilor comerciale în cauză", mai precizează IPJ Argeş.

Oamenii legii amintesc şi că operatorii economici au obligaţia de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică şi că există o serie de cerinţe minimale ce trebuie îndeplinite, în funcţie de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locaţia fiecărui punct de lucru.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Tânăr accidentat grav şi bolnav de COVID-19, cu aproape zero şanse de supravieţuire, salvat de la moarte

Poliţist lovit intenţionat de o maşină condusă de o tânără de 18 ani, în timp ce încerca să aplaneze un scandal

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite