Sherlock Holmes de Piteşti. Răbojul cazurilor dificile rezolvate de poliţistul care tocmai a prins un pedofil foarte periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel P. lucrează la Poliţia Argeş din 2012 FOTO: IPJ Argeş
Gabriel P. lucrează la Poliţia Argeş din 2012 FOTO: IPJ Argeş

Gabriel P., ofiţerul de la Poliţia Argeş care tocmai ce a prins un pedofil aflat în libertate de trei ani, a investigat în cei 11 ani mai multe cazuri de anvergură naţională, de la o triplă crimă ,până la cea mai periculoasă bandă de spărgători.

Timp de trei ani, Constantin Geambaşu, un bărbat de 44 de ani care a violat o fetiţă de 10 ani, a umblat în libertate. Fetiţa a fost prea şocată ca să reclame violul. 

Însă acum violatorul a fost prins, fiind în arest preventiv pentru 30 de zile. Iar povestea tulburătoare a acestui caz a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, strângând în mai puţin de 24 de ore peste 11.000 de aprecieri, comentarii şi distribuiri.

Fetiţa a mers pe 10 noiembrie cu tatăl ei la Poliţia Argeş ca să reclame violul comis acum trei ani, dar nu prea mai avea speranţe că violatorul va fi prins, mai ales că trecuse o atât de lungă perioadă de la comiterea faptei. 

Numai că Gabriel P., ofiţer în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Argeş şi având o experienţă de 11 ani în domeniu (un veritabil Sherlock Holmes, din ceea ce se constată), a fost cutremurat de caz şi s-a ocupat impecabil, reuşind să îl prindă pe pedofil în mai puţin de trei săptămâni. Asta deşi cazul era unul foarte dificil.

Gabriel P. s-a mobilizat imediat. În astfel de cazuri, cea mai importantă componentă a anchetei este cunoaşterea amănunţită a suspectului. Aşa că a pornit pe urmele lui. I-a aflat toate obiceiurile, i-a cunoscut familia, cercul de prieteni, cu cine şi cum interacţionează în timpul liber şi la serviciu, ba chiar şi ziua în care ia salariu şi viciile pe care-şi cheltuie banii. 

Au urmat apoi discuţii cu toate aceste persoane din anturajul bărbatului, pentru a-i afla vulnerabilităţile şi a-i destabiliza ”pilonii de încredere”. A fost o muncă de investigaţie făcută ca la carte. Analizele şi expertizele de specialitate, realizate pe parcursul anchetei, au strâns efectiv laţul în jurul suspectului.

Deşi la început acesta nu recunoştea nimic, susţinând că este o minciună de-a fetei, confruntat cu probele care-l contraziceau complet, suspectul şi-a recunoscut fapta.

„În fiecare moment al anchetei am avut în minte cuvintele fetiţei şi imaginea disperată a tatălui ei. Acest fapt mi-a dat tăria de a nu renunţa şi de a nu evita vreo pistă. Iar satisfacţia de a şti că l-am închis pe acest individ este enormă”, precizează poliţistul argeşean legat de acest caz complicat.

Surse judiciare ne-au declarat că pentru probarea faptei pedofilului a fost folosit inclusiv detectorul de minciuni. Până acum Gabriel P. şi echipa sa au prins 10 violatori. Compartimentul Investigaţii Criminale, unde lucrează Gabriel, este cel mai dificil şi se ocupă de cercetarea infracţiunilor de mare violenţă, inclusiv de violuri asupra minorilor.

„Cele mai dificile din punct de vedere emoţional sunt cazurile cu copii”, spune Gabriel P. Un caz tulburător care l-a marcat emoţional a fost cel legat doi copii mici din sudul Argeşului, care au murit după ce au fost lăsaţi singuri în casă şi s-au intoxicat cu fum de la o sobă nesupravegheată şi care a luat foc.

Gabriel P, ofiţer în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Argeş, a investigat în cei 11 ani de activitate de până acum mai multe cazuri de anvergură naţională. El şi echipa sa l-au prins pe Laurenţiu Durleci, autorul triplei crime de la Stoeneşti comise în primăvara lui 2016, când o tânără de 17 ani, Laurenţia Durleci, tatăl ei, Filip Tinca (37 ani) şi bunicul fetei, Paul Durleci (57 de ani), au fost înjunghiaţi cu 48 de lovituri de cuţit.

S-a ocupat de cazul celor mai periculoşi spărgători

Şi tot el este cel care a făcut primul flagrant din România în cazul unei lupte cu câini.  Cinci persoane suspectate că organizau lupte ilegale între câini rasa pitbull au fost reţinute în februarie 2014 în oraşul Costeşti din judeţul Argeş. Doi dintre bărbaţi au fost prinşi în flagrant chiar în momentul în care câinii lor se luptau într-un ţarc special amenajat în spatele unei locuinţe. La concursurile între câinii de luptă asistau zeci de oameni care făceau pariuri. Bărbaţii au fost trimişi în judecată şi au primit ulterior amenzi penale usturătoare.

Gabriel P. a lucrat trei ani la Poliţia Ilfov şi în acea perioadă s-a ocupat cu echipa sa de acolo de cazul grupării Giuleşti, cea mai periculoasă bandă de spărgători din ţară.

Gruparea Giulesti a strâns în patru ani nu mai puţin de 80 de dosare în care spărgătorii au fost puşi sub acuzare că au prădat bănci, primării, reprezentanţe auto şi sedii de firme.

Lovitură dupa lovitură, de la bancomate luate efectiv pe sus, la sedii de firme golite de toate bunurile de valoare, banda era mereu cu un pas în faţa investigatorilor. Până când au fost prinsi în 2011, după un flagrant. „A fost un dosar extrem de dificil, la care am lucrat zile şi nopţi în şir pentru a îi putea prinde în flagrant pentru a putea proba faptele”, precizează Gabriel P.

„Mi-am dorit întotdeauna să fiu poliţist. Şi nu este numai o meserie, ci şi un mod de viaţă. Este o meserie pe care o fac cu multă pasiune şi dedicare”, adaugă Gabriel P.

Poliţistul argeşean este absolvent al Academiei de Poliţie din Bucureşti şi are un master în Ştiinţe Penale. În primii trei ani a lucrat la Poliţia Ilfov, tot la Investigaţii Criminale, iar din 2012 lucrează la Poliţia Argeş.

Vă mai recomandăm şi:

Românca acuzată de „jaful secolului” la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului: „Ai nişte ochi superbi”

EXCLUSIV Cazul copilului mort la stomatolog: „Dosarul e deschis de mai bine de nouă luni, e cam mult”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite