Primăriţa Elena Lasconi: „Cred că Brătianu, dacă ar fi trăit, ar fi fost ruşinat”. Ce a făcut-o să spună asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Elena Lasconi, unul dintre semnatarii scrisorii deschise în care primarii USR condamnă  alocarea pe criterii politice a unui miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului României, explică, pentru "Adevărul", ce proiecte a lăsat premierul Florin Cîţu în aer la Câmpulung Muscel.

Potrivit primăriţei Elena Lasconi, alocarea pe criterii politice a  banilor din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, alocare de la care Câmpulungul a fost sărit, loveşte în aşteptările câmpulungenilor.

"E trist că, de fapt, vedem oameni politici adevăraţi doar în istorie şi cred că Brătianu, dacă ar fi trăit, ar fi fost ruşinat de ce se întâmplă. Cred că acum se învârte în mormânt. E păcat că politicienii din ziua de azi nu folosesc politica drept un instrument cu ajutorul căruia să-i ajute pe oameni. E mai importantă puterea, poziţia în partid ş.a.m.d. E trist că se întâmplă lucrul ăsta, dar astea-s vremurile pe care le trăim", explică, pentru "Adevărul", primarul Elena Lasconi.

"Nu cred că există două străzi care să fie ok"

Lucrările aşteptate de locuitorii din Câmpulung Muscel, pentru care primarul Elena Lasconi îşi pusese speranţe în banii care, până la urmă, au fost alocaţi din pix, spre UAT-urile mai "norocoase", rămân, deocamdată, la nivelul studiilor de fezabilitate deja întocmite. 

“Ne-ar fi trebuit pentru nişte străzi la care aveam inclusiv studii de fezabilitate, care trebuie asfaltate, pe româneşte. Bani europeni nu sunt pentru asfaltare până în 2027 şi aici chiar era nevoie de bani, pentru că toate străzile sunt praf. Din cele 225 de străzi din Câmpulung, nu cred că există două care să fie ok, pentru că şi alea sunt cârpite. Mai avem un pod care leagă centrul de şoseaua de centură, foarte important şi tranzitat şi care, conform expertizei, trebuie demolat. Avem studii de fezabilitate inclusiv pentru locuri de joacă pentru copii, importante şi ele, pentru că în ultimii zece ani, cel puţin, locurile de joacă au fost făcute fără autorizaţie. Din punctul meu de vedere, sunt un pericol pentru siguranţa copiilor şi aş fi vrut să facem nişte locuri de joacă civizate. Ne-ar fi fost de ajutor şi pentru finalizarea lucrărilor la Bulevardul Pardon, la care avem finanţare, dar, pentru că preţurile materialelor de construcţii au crescut cu peste 45%, este posibil ca şi valoarea lucrărilor să crească", mai spune, pentru "Adevărul", Elena Lasconi.

"Iau în calcul şi varianta de a face un credit"

Ca şi ceilalţi semnatari ai scrisorii, primăriţa Elena Lasconi cere revizuirea urgentă a HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil în localităţile care au cea mai mare nevoie de ei.

Soluţiile la care Primăria Câmpulung ar putea apela în lipsa acestei revizuiri sunt limitate. 

   

"La asfaltări, singura posibilitate pe care o am şi care s-ar putea pune în practică, probabil peste 3-4 ani este să scriu, pentru anumite străzi, un program de mobilitate urbană, prin care să pot cumpăra  autobuze electrice. Şi am putea, la un proiect ca acesta, care e foarte mare, de zeci de milioane de euro, să asfaltăm (dar doar atât, asfaltare) rutele pe care ne vom mişca. În rest, trebuie să te descurci din fonduri proprii, ceea ce este exclus, aşa că iau în calcul şi varianta de a face un credit", mai spune, pentru "Adevărul", Eena Lasconi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Accident pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea. Doi oameni au fost scoşi cu descarcerare dintr-o maşină care s-a făcut praf într-o coliziune cu un TIR 

Istorie pe viu în castrul Jidova din Argeş, principala fortificaţie a Imperiului Roman de la graniţa cu Dacia barbară

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite