Pedeapsa primită de un „terorist al șoselelor”, prins fără permis auto, beat la volan și făcând șicane în trafic

0
Publicat:

Magistrații Judecătoriei Costești-Argeș au dat în această săptămână verdictul într-un dosar neobișnuit al unui bărbat foarte agresiv și cu numeroase fapte penale la activ.

Polițiștii l-au prins rapid pe șoferul inconștient FOTO Shutterstock
Polițiștii l-au prins rapid pe șoferul inconștient FOTO Shutterstock

Bărbatul are 37 de ani, este din orașul Costești, iar pe 19 iulie 2021, în jurul prânzului, a condus un autoturism Jeep în comuna Lunca Corbului având permisul de conducere suspendat şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibaţie alcoolică în sânge de 3,06 grame/1000 ml alcool.

Concret, în ziua respectivă, doi polițiști aflați în fața Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au observat chiar lângă secție două vehicule staționate (un autoturism și un TIR), iar șoferii acestora se certau.

La un moment dat, autoturismul Jeep, care avea motorul pornit și nu avea frâna de mână trasă, a început să ruleze din punctul unde era staţionat şi s-a oprit în gardul din beton al unei gospodării situate la o distanţă de aproximativ 10 metri faţă de poziţia iniţială.

Polițiștii l-au identificat rapid pe șofer, care a vrut să fugă. Iar după ce l-au verificat în baza de date au constatat că acesta avea permisul suspendat.

La audieri, șoferul a recunoscut că nu avea dreptul de a conduce deoarece permisul îi fusese reținut cu câteva luni în urmă. Șoferul le-a destăinuit polițiștilor și că băuse două beri în timp ce se afla la volan, iar în trafic s-a șicanat cu șoferul unui TIR, cei doi oprind ulterior pentru a se certa. Același șofer a spus că în noaptea precedentă consumase mai multe sticle de vin și tărie și că nu dormise deloc.

„Sfidare și iresponsabilitate”

În timp ce se certa cu şoferul tirului, aflându-se lângă maşina sa, întrucât a uitat să asigure maşina cu frâna de mână, autovehiculul a pornit în rulare oprindu-se în gardul unui imobil.

„Deoarece i-a fost frică, ştiind că a băut şi are permisul reţinut, a plecat de lângă maşină pe drumul pe care virase dreapta şi a mers pe jos cca. 50 m până când a fost ajuns din urmă de către un echipaj de poliţie care l-a condus la sediul secţiei. A recunoscut că iniţial nu a dorit să coopereze, dar în foarte scurt timp a declarat că a băut şi că avea permisul reţinut”, precizează anchetatorii.

Cu opt zile înainte de incident, șoferul fusese condamnat la patru luni de închisoare pentru că își bătuse în mod repetat fosta soție, inclusiv de față cu polițiștii chemați la fața locului.

„Faptele au fost săvârşite cu intenţie, iar inculpatul a consumat alcool înainte, dar şi în timpul deplasării, împrejurare care denotă o atitudine de sfidare şi de iresponsabilitate din partea acestuia, reprezentând un pericol social ridicat pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalţi participanţi la trafic, prin faptele sale fiind creată o stare de insecuritate faţă de acestea, în scopul urmărit de a îşi procura alcool de la un punct de desfacere”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

Și, cum șoferul era recidivist, având și o pedeapsă de un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și fiind în perioada de supraveghere, faptele comise pe 19 iulie i-au agravat situația. Concret, magistrații l-au condamnat la trei ani și o lună de închisoare. Pedeapsa nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite