Moș Martin, surprins pe potecă, în Piatra Craiului. Înregistrări cu fauna spectaculoasă a parcului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video cu o cameră montată într-un punct fix de pe o potecă din Piatra Craiului a surprins mai multe animale perindându-se pe lângă același copac.

Înregistrarea surprinde, la diferite momente, mistreți, cerbi, râși și alte mamifere, mari și mici, dar vedetă incontestabilă pare a fi ursul. 

Fauna bogată a Parcului Național Piatra Craiului, surprinsă de către o cameră de monitorizare. Ce credeți că face Moș Martin?”, este întrebarea lansată de Romsilva pe pagina de Facebook a  Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. 

Personajul în cauză a fost surprins, printre altele, în timp ce își freca blana de copac.

Plimbări lungi, după hrană 

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, explică Romsilva.

Habitat propice ursului

Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei care viețuiește aici toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare sunt păduri.

Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Fauna pădurilor țării e însă mult mai vastă, iar camerele de monitorizare reușesc să imortalizeze o parte din spectacolul perpetuu al naturii.

Recent, dansul nupțial al cocoșului de munte a fost surprins în pădurile din Apuseni.

Pasărea este una dintre cele mai rare din România și poate fi vânată, din nou, începând cu anul trecut, după zece ani de interdicție.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite