Licoarea din vâsc ideală pentru tulburările hormonale şi de metabolism. Cum se prepară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştie că vâscul are o  excelentă capacitate de a stimula metabolismul. Dintre preparatele terapeutice obţinute din plantă, extractele la rece au efecte uimitoare în acest sens.

În primul rând, trebuie precizat că nu orice tip de vâsc este sigur sau are proprietăţi terapeutice. Cele mai bune specii-gazdă sunt mesteacănul, bradul, frasinul, mărul şi părul.

„Se va evita utilizarea vâscului care se află pe arţar, tei, salcie şi plop (considerat toxic). Vâscul medicinal are fructele grupate câte trei, iar cel fără valenţe terapeutice are fructele grupate în ciorchine. Substanţele active din vâsc îi conferă acestuia calităţi de tonic cardiac, vasodilatator coronarian şi periferic, sedativ, antispastic, imunostimulent nespecific.”, precizează administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Pentru tulburările hormonale şi de metabolism, concomitent cu tratamentul alopat, se poate utiliza un extract obţinut la rece din vâsc, însă doar dacă medicul dumnevoastră recomandă acest lucru.

„Se pune peste noapte la macerat o linguriţă cu vârf într-un sfert de litru de apă, iar dimineaţa se încălzeşte uşor şi se filtrează (dacă ai nevoie de o cantitate mai mare, ar fi bine să păstrezi ceaiul într-un termos sau să-l încălzeşti uşor la bain-marie înainte de a-l folosi). În caz de tulburări cronice de metabolism, se beau în mod regulat timp de cel puţin o jumătate de an câte două ceşti de ceai pe zi. În caz de tulburări hormonale, se beau minimum două ceşti pe zi, una dimineaţa şi una seară”, recomandă Elena Badea.

Specialistul avertizează că toate preparatele pe bază de vâsc se vor administra numai sub supraveghere medicală "deoarece în vâsc au fost izolate formaţiuni cardiotoxice care pot produce leziuni la nivelul miocardului".

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite