FOTO Imagini şocante de la o vânătoare de urşi din Argeş. Fotografiile cu animalele ucise au scandalizat Internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile au fost postate pe reţeaua de socializare Facebook de Christian Adventure
Imaginile au fost postate pe reţeaua de socializare Facebook de Christian Adventure

Două fotografii care imortalizează şapte urşi împuşcaţi şi aliniaţi la marginea unui drum din Domneşti-Argeş au atras zeci de comentarii din partea internauţilor scandalizaţi de abominabilele imagini.

Cele două  fototografii postate pe reţeaua de socializare Facebook în urmă cu nici 18 ore, plasează vânătoarea în comuna Domneşti, judeţul Argeş. Postarea aparţine organizaţiei non-profit Christian Adventure şi ilustrează deznodământul crunt al unei partide de vânătoare: şapte leşuri de urs şi două de lup, întinse de-a lungul unui drum forestier. Fotografiile, distribuite de aproape 10.000 de ori, au atras reacţii virulente din partea internauţilor care condamnă masacrul.
 

“Eu consider că trebuie lăsaţi să vâneze urşii cu o singură condiţie şi anume să îşi improvizeze arme albe şi să îi vedem într-o luptă corp la corp cu un urs de câteva sute de kg, nu cu arme; dacă reusesc să îl doboare, felicitarile mele, dacă nu reuşesc, ceea ce este şi foarte probabil să se întâmple, îşi va face ursu’ poză cu ei. (…) Să vânezi animale de "plăcere" folosind o luneta este ca si cum ai spune că pescuitul folosind dinamita este pescuit sportiv şi o plăcere în acelaşi timp", spune Răzvan Frăţean, unul dinte internauţii scandalizaţi de şocantele imagini. 

Ce spune primarul de la Domneşti, el însuşi vânător sportiv...

"Sezoanele de vânătoare la urşi încep în toamnă-iarna, se desfăşoară în mai multe etape şi se întind până în mai. Am văzut şi eu fotografiile care au scandalizat opinia publică, însa părerea mea e că sunt făcute în toamnă, iar vânatul de acolo nu e haotic, ci, cu siguranţă, în baza unor documente. Nimeni nu-şi permite aici, aşa ceva, decât în baza legii. Vedeţi dumneavoastră, există nişte planuri anuale de vânătoare a urşilor, bine gândite pentru păstrarea echilibrului cinegetic… Vânătoarea nu se face oricum. Şi eu sunt vânător şi ştiu că lucrurile au evoluat în bine. Vânatul este acum protejat, iar vânătoarea nu se face oricum; se face în baza acestor planuri puse la punct de asociaţiile de vânătoare şi ocoalele silvice. Iar vânătorii adevăraţi au într-adevăr respect pentru vânat şi nu se abat de la aceste reguli”, explică, pentru Adevărul, Nicolae Smădu, primarul comunei Domneşti. 

    

Domneşti - Schitu Slănic, zona de vânătoare preferată de Ceauşescu

    

Zona Domneşti este unul dintre “paradisurile” de vânâtoare cu tradiţie, datorită fondului cinegetic extrem de bogat. La şase kilometri de Domneşti, mai exact la Schitul Slănic, erau organizate, prin anii ’80, adevărate partide de vânătoare pentru Nicolae Ceauşescu.

    

“Tovarăşul avea acolo două piste pentru elicoptere. Venea des la vânătoare, cunoscută fiind pasiunea lui pentru acest sport. A rămas o zonă cu tradiţie. E adevarat, acum vin aici şi străini, nu doar români, dar plătesc pentru asta, iar ocoalele silvice au un grafic, un plan în care permit vânătoarea, pentru că nici să-i laşi să se îmmulţească peste măsură nu este în regulă”, mai spune Nicolae Smădu, primarul comunei Domneşti. 

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite