Femeia care a obligat Primăria să-i facă drum şi să-i tragă apa potabilă candidează la şefia Consiliului Judeţean Argeş
0Simona Niculescu, o femeie de 50 de ani care locuieşte în localitatea argeşeană Băiculeşti, a intrat de câţiva ani într-un război juridic dur cu autorităţile statului român, pe care le-a obligat în instanţă să-şi respecte obligaţiile faţă de contribuabili. Iar în această primăvară s-a decis să candideze la şefia Consiliului Judeţean Argeş.
Simona Niculescu a ajuns în Franţa în 1977, atunci când avea 7 ani. În capitala Franţei, Simona Niculescu a absolvit două facultăţi: Marketing Politic şi Drept. Ulterior, a muncit la Paris ca formator de judecători în Drept european.
S-a întors în România în 2007, după trei decenii petrecute la Paris. A revenit în România împreună cu soţul şi fiul lor, iar în primii patru ani au trăit la Bucureşti. După aceea, au decis să se mute într-un colţ liniştit şi curat din provincie, motiv pentru care au cumpărat teren în satul Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti, unde şi-au construit o casă în care locuiesc din 2011. Acolo însă au început să lovească cu brutalitate de cumplita incompetenţă administrativă autohtonă. Drumul până la casă construită în sat era impracticabil, iar în zonă nu exista vreo sursă de apă potabilă.
Simona Niculescu a făcut zeci de demersuri la autorităţile din judeţ (Primăria Băiculeşti, Prefectura Argeş, ISU Argeş) pentru rezolvarea problemelor, însă de fiecare dată a fost întâmpinată cu pasivitate şi refuzuri. Din acest motiv, femeia a început să dea în judecată instituţiile statului pe bandă rulantă, câştigând toate procesele.
Cea mai recentă sentintă favorabilă Simonei Niculescu a fost emisă anul trecut, la Tribunalul Argeş. Primăria Băiculeşti a fost obligată, în primă instanţă, să elaboreze un proiect pentru extinderea reţelei de apă potabilă până la gospodăria Simonei Niculescu şi a altor două familii, în caz contrar urmând a plăti o amendă de 100 lei zilnic. În hotărâre, magistraţii spun că autorităţile din Argeş „au manifestat o pasivitate totală în privinţa problemei indicate de reclamantă“. Reţeaua de alimentare cu apă se opreşte la aproximativ 300 de metri de gospodăria Simonei Niculescu.
Într-un alt proces câştigat, Simona Niculescu a obligat autorităţile să îi facă drum până la locuinţă.
Am vorbit cu Simona Niculescu despre decizia luată în această primăvară de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş şi despre motivaţia candidaturii sale.
„Am dovedit deja că toate acţiunile mele au fost şi sunt în folosul cetăţenilor”
Iată ce spune Simona Niculescu: „Am dovedit de când am pus degetul pe hartă, cumpărând în Argeş un domeniu, că preocupările mele au fost întotdeauna îndreptate către binele obştesc. Am obţinut, luptându-mă în instanţă singură împotriva multor administraţii publice (locale, centrale, inclusiv Statul Român) obligarea administraţiei publice la reabilitarea unui drum (2013), la racordarea gospodăriilor la o reţea de apă potabilă (2019) şi la anularea „somaţiilor” ilegal emise către cetăţeni în absenţa unei decizii de impozitare (2019).
Nu există la cunoştinţa mea o altă persoană în Argeş care să fi dovedit disponibilitatea, tenacitatea mea şi capacitatea de a citi şi impune Legea, în spiritul şi litera ei în favoarea cetăţenilor, aşa cum am făcut-o eu deja. Fac un apel hotărât către partidele politice care nu doresc în acest post o persoană obedientă, supusă altor interese obscure, să mă sprijine pentru a putea prelua preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Primul partid care a ales să mă susţină ca şi candidat independent este Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), căruia îi mulţumesc pentru încrederea acordată. Pretindeţi că doriţi să se schimbe lucrurile în ţară? Pretindeţi că doriţi binele cetăţenilor? Dovediţi acest lucru. În Argeş aveţi posibilitatea să mă susţineţi. Adică nu să vă faceţi cum aţi făcut în ultimii 30 de ani că sunteţi „obligaţi” să votaţi pentru „răul cel mai mic”. Voi termina amintind că partidul de guvernământ, PNL-ul, are printre cadrele de conducere o consăteancă a mea, pe doamna Alina Gorghiu. Doamna este din satul Valea lui Enache, Băiculeşti, iar uliţa care conduce la casa dumneaei este mai impracticabilă decât cea care conduce la casa mea. Mama dumneaei nu poate circula atunci când ninge sau plouă. EU m-am luptat în instanţă pentru a obţine obligarea administraţiei să reabiliteze drumul public. Dumneaei nu a făcut-o pentru „uliţa” pe care este situată casa părintească, cu toate că este Doctor în Drept în România. Eu am dovedit deja că toate acţiunile mele au fost şi sunt în folosul cetăţenilor. Este rândul dumneavoastră, reprezentanţi ale partidelor politice, să dovediţi măcar că nu vă agăţaţi de acest post pentru a „împărţi ciolanul”.”
Femeia care a obligat o Primărie să îi asfalteze drumul candidează la CJ Argeş