Cum se îngrijesc popularii peşti Betta. Particularităţi neobişnuite ale acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa peştilor betta trebuie schimbată o dată la trei zile FOTO: zoo.ro
Apa peştilor betta trebuie schimbată o dată la trei zile FOTO: zoo.ro

Unii dintre cei mai populari peşti din magazinele de profil, peştii betta sunt uşor de întreţinut şi recunoscuţi pentru agilitatea şi interactivitatea lor. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi de îngrijire pentru peştii betta.

Originari din Asia de Sud, peştii betta crescuţi în captivitate diferă de cei din mediul natural, care sunt mult mai agresivi. Peştii betta crescuţi în captivitate se întâlnesc cel mai des în culorile roşu, verde, albastru şi galben.

După cum spune Andreea Simion, specialist la un magazin de peşti şi animale de companie, ”sunt foarte importante temperatura şi dimensiunea acvariului. Peştii betta sunt tropicali şi, în mod natural, nu trăiesc în ape adânci, de aceea pot sta şi într-un acvariu de dimensiuni mici, însă temperatura apei pentru a le asigura un confort trebuie să fie între 26 - 29 °C. Temperatura se poate asigura cu ajutorul unui incalzitor cu termostat, care necesită şi un acvariu de cel puţin 5 litri, pentru a-i asigura condiţii optime. PH-ul apei trebuie să fie menţinut la un nivel neutru spre uşor acid”.

Tot legat de apă, aceasta trebuie schimbată în medie la trei zile, cu apă de la robinet, la temperatura camerei. În apă se pun şi soluţii pentru condiţionarea acesteia. Înainte de a se schimba apa, pereţii acvariului trebuie şterşi cu un burete.

Nisipul pe care îl puneţi în acvariul unde aveţi unul sau mai mulţi peşti betta, deoarece are rolul de filtru mecanic şi ajută la fixarea impurităţilor din hrana neconsumată sau fecalele peştilor, că să nu fie antrenate la fiecare mişcare a peştilor în apă. În plus, ajută la dezvoltarea bacteriilor benefice care descompun reziduurile ajunse pe fundul acvariului.

O importanţă mare o au şi decorurile pe care le puneţi în acvariul pentru peşti, deoarece acestea servesc ca ascunzătoare pentru peştii betta. În lipsa acestora, peştii se stresează şi le scade imunitatea, devenind vulnerabili în faţă îmbolnăvirilor. Decorurile se aleg raportat la dimensiunea acvariului.

Legat de hrănirea peştilor betta, în magazinele specializate se găsesc meniuri speciale pentru peştii betta, sub formă de fulgi. Ei se hrănesc mai mult de la suprafaţa apei, de aceea fulgii sunt ideali.

Hrănirea peştilor betta se face de maximum două ori pe zi, cu o cantitate pe care aceştia o pot consuma în primele 10 secunde. Trebuie să evitaţi să hrăniţi peştii betta în exces, pentru că hrana neconsumată se descompune şi se transformă în compuşi toxici.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite