Cum se face şcoală în Austria în vremea pandemiei: „Şcolile printează materialele de lucru pentru toţi copiii. Un părinte cu mască ia materialele noi şi le lasă pe cele lucrate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Constantin, o jurnalistă din Piteşti stabilită de aproape doi ani  în oraşul austriac Linz, a scris pe contul său de Facebook cum s-au adaptat şcolile din Austria la perioada pandemiei. Carmen Lis spune şi cum îi ajută şcolile pe copiii care nu au acasă computere, imprimante sau internet.

Iată ce a scris Carmen Constantin pe contul său de Facebook: „Îngrijorare mare pe capul unora că nu au toţi copiii din România tablete şi internet ca să poată învăţa online în perioada asta de "homeschooling". Sper să nu declanşez vreun şoc dacă vă spun că nici în alte ţări nu au absolut toţi copiii computere, imprimante sau internet. Cu toate astea, absolut toţi fac teme şi lucrează acasă, în ritmul lor, evident mai puţin eficient decât cu profesorii la clasă.

Ca să nu îi defavorizeze pe cei care nu au, şcolile printează, în Austria, de exemplu, materialele de lucru pentru toţi copiii. Un părinte cu mască se duce la şcoală o dată la 2-3 săptămâni (când este anunţat), ia materialele noi şi le lasă pe cele lucrate deja. Este stabilit un interval clar de două ore în care părinţii unei clase merg şi fac acest schimb, în garderoba şcolii sau în hol, după caz. În cazul în care un parinte nu poate ajunge la şcoală, fişele se trimit prin poştă. Explicaţii suplimentare se cer pe email, whatsapp sau telefon (tot după caz)”.

„Dacă nu ne adaptăm, ne cresc suferinţele”

Tot Carmen Constantin a mai scris în postarea sa de pe Facebook: „Ideea este că se poate fără văicăreli, fără frustrări, fără condamnări într-o situaţie greu de controlat.

Şi mai vreau să spun că dacă nu ne adaptăm, ne cresc suferinţele. Să ne adaptăm la ceea ce avem, nu la ceea ce nu avem. Asta înseamnă voinţă şi flexibilitate. Asta înseamnă alternativă. Restul e durere”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite