Cum scăpăm de durerea de dinţi care ne atacă în mijlocul nopţii. Antisepticul care nu trebuie să lipsească niciodată din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dureri dinti

Durerile de dinţi izbucnite noaptea sunt extrem de neplăcute în condiţiile în care farmaciile sunt închise, iar medicul stomatolog nu este disponibil pentru a face o programare. Pentru a ameliora durerea, fie şi pentru câteva ore, puteţi aplica mai multe măsuri de prim-ajutor care sunt la îndemână.

O primă măsură pe care o puteţi lua când vă dor dinţii este aceea de a vă clăti gura cu un pahar cu apă călduţă în care dizolvaţi o linguriţă de sare.

Puteţi, de asemenea, folosi aţă dentară pentru îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinţi. După cum spune medicul stomatolog Cristina Marinescu, ”în caz că nu pot ajunge la un cabinet dentar în cel mai scurt timp, pacienţii pot aplica un antiseptic ce conţine benzocaină direct pe dintele afectat pentru a diminua temporar intensitatea durerii. În niciun caz nu trebuie pusă aspirină sau alt calmant direct pe gingie, deoarece poate cauza o arsură uşoară a ţesutului gingival”.

Uleiul de cuişoare, foarte eficient pentru durerile de dinţi

După cum ne-a declarat fitoterapeutul Sorina Mihăilescu, ”uleiul de cuişoare este foarte eficient în cazul durerilor de dinţi. Trebuie pus puţin ulei pe dintele cu probleme. Uleiul de cuişoare are proprietăţi antibacteriene remarcabile şi are, de asemenea, efect calmant, fapt pentru care este folosit ca remediu pentru durerile de dinţi (conţine eugenol, compus chimic care funcţionează ca un anestezic local)”.

Şi gheaţa este foarte utilă dacă aveţi dureri de dinţi şi nu puteţi merge la un medic. Se pune un cub de gheaţă într-o pungă de plastic, se înfăşoară punga cu o cârpă subţire şi apoi ţineţi gheaţa timp de un sfert de oră pe dintele dureros pentru a anestezia nervii.

”Atunci când nervii de la nivelul degetelor trimit semnalul de “rece” la creier, acesta s-ar putea să depăşească din punct de vedere al importanţei semnalele de durere care vin de la dinţi”, spune stomatologul Cristina Marinescu.

Puteţi încerca de asemenea o tehnică de presopunctură foarte simplă şi care dacă este aplicată corect are efect în majoritatea cazurilor. Folosindu-vă de degetul mare, apăsaţi punctul de pe dosul mâinii stângi unde se întâlnesc degetul mare şi arătătorul. Aplicaţi presiune în acest loc timp de două minute şi astfel veţi ajuta la declanşarea eliberării de endorfine, aşa-numiţii “hormoni ai plăcerii” din creier, care vor ameliora senzaţia de durere.

Orice afecţiune aveţi, trebuie ca înainte de a urma un tratament să apelaţi la sfatul unui medic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite