"Brâncuşi, mon amour!", coproducţia româno-suedeză apreciată drept un succes fulminant în rândul publicului din Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premiera spectacolului a avut loc pe 14 august, în Suedia
Premiera spectacolului a avut loc pe 14 august, în Suedia

Spectacolul de teatru "Brâncuşi, mon amour!", o coproducţie româno-suedeză care îl are printre protagonişti pe Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Piteşti a cărui premieră a avut loc în Suedia, în vara acestui an, se bucură de un adevărat succes în rândul publicului din Diasporă.

Consulul Onorific al României la Sölvesborg - Suedia, dr. Olivia Costea, şi cunoscutului regizor Zoltan Schapira - directorul artistic al  Asociaţiei “Cultura fără Frontiere” au efectuat marţi o vizită în Argeş, graţie relaţiilor de colaborare în special, în domeniul cultural, pe care acest judeţ le are încă din anul 2014, atunci când a fost semnată o declaraţie de colaborare, cu regiunea Blekinge din Suedia.

De-a lungul timpului, au fost derulate mai multe proiecte comune, prin instituţiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Argeş. Este vorba de trei spectacole realizate la Teatrul Alexandru Davila, printre care şi piesa „O scrisoare pierdută”, ce a culminat cu un turneu de succes în Scandinavia, şi un spectacol realizat la Centrul Cultural Judeţean Argeş, în urmă cu trei ani.

S-a discutat despre posibilităţile de colaborare în domeniul cultural şi diplomatic, care includ atât Teatrul Alexandru Davila, cât şi celelalte instituţii de cultură aflate în coordonarea Consiliului Judeţean Argeş.

"Brâncuşi, mon amour!"

Unul dintre subiectele abordate a fost spectacolul „Brâncuşi, mon amour!, o coproducţie româno-suedeză, care îi are în prim plan pe cei doi artişti protagonişti, Claudia Motea şi Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Piteşti.

Spectacolul, un omagiu adus marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, a avut premiera la Karlskrona în Suedia la mijlocul lunii august.

"S-a bucurat de un succes fulminant în rândul publicului din Diasporă. Din acest motiv, se doreşte o continuare a acestei iniţiative, evenimentul fiind inclus în lista activităţilor dedicate aniversării a 10 ani de la deschiderea Consulatului Onorific din Sölvesborg în toamna acestui an", precizează Consiliul Judeţean Argeş.

   

Un alt proiect care ar putea fi pus în practică în colaborare cu Teatrul Davila este o piesă a scriitorului suedez August Strindberg, ce va fi promovată anul viitor de Ziua Naţională a Sudiei, pe 6 iunie.

Totodată, prin implicarea partenerilor suedezi, volumul “Contribuţii privind relaţiile româno-suedeze de-a lungul vremii”, semnat de fostul director al teatrului piteştean Sevastian Tudor, lansat marţi la Muzeul Judeţean Argeş, va fi tipărit în limba suedeză şi va fi promovat la Biblioteca Regală şi la Institutul Cultural Suedez.

În cadrul întâlnirii au mai fost discutate şi posibile proiecte privind energia verde, precum şi încheierea, în acest sens, a unor parteneriate între autorităţile publice locale.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Povestea Bisericii Flămânda din Câmpulung Muscel şi tragedia care i-a adus şi numele de Biserica Miresei

Primăria din Argeş care a cumpărat două microbuze şcolare, dar nu vrea decât un singur şofer. Pentru situaţii neprevăzute, ia în calcul un şofer de basculantă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite