15 fântâni şi un izvor din municipiul Câmpulung au fost închise după ce s-a constatat că sunt adevărate focare de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

La Câmpulung, 16 surse de apă de unde se aprovizionează sute de persoane, au fost închise după ce, în urma analizelor de laborator efectuate, s-a depistat o cantitate record de bacterii şi substanţe chimice periculoase.

Problemele au fost depistate în urma campaniei de verificare a fântânilor şi izvoarelor publice aflate în municipiu, campanile demarată la sfârşitul lunii trecute. 

Fântânile cu apă nepotabilă sunt în următoarele puncte: strada Băloaica, nr. 36, Drăceşti, nr. 61, Valea Tiţei, nr. 4, Fătuleşti, nr. 1, Valea Unchiaşului, nr. 8, Valea Româneştilor, la numerele 7, 31, 46, 87, 128 şi 90, Valea Bărbuşii, numerele 53, 67 şi 89, fundătura strada Horia. Bacterii şi substanţe chimice periculoase au fost identificate şi la izvorul aflat în fundătura Valea Româneştilor.  

DSP Argeş a cerut autorităţilor locale din Câmpulung să informeze locuitorii despre pericolul la care se expun, şi, totodată, să afişeze în locurile respective avertizări de genul „apă nepotabilă“.

Autorităţile recomandă proprietarilor care deţin fântâni în curte, să-şi facă analiza apei, astfel încât să se evite punerea în pericol a sănătăţii celor care o consumă. Într-un comunicat de presă transmis de de Primăria Câmpulung au fost formulate şi câteva indicaţii pentru cei care vor să-şi amenajeze propriile fântâni.

„Fântâna trebuie amplasată şi construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare şi să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânii trebuie să se facă la cel puţin 10 metri de orice sursă posibilă de poluare: latrină, grajd, coteţe, depozit de deşeuri menajere sau industriale, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, etc. Adâncimea stratului de apă folosit nu trebuie să fie mai mică de 6 metri.”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite