UPDATE Alegeri parţiale 2014. Live text. Alegeri liniştite pentru primar în cinci secţii de votare din comuna Mărgineni, Neamţ
0Alegerile parţiale 2014 se vor desfăşura duminică, 25 mai, şi în judeţul Neamţ. Localnicii din comuna Mărgineni sunt chemaţi să aleagă un nou primar, după ce Ioan Surdu a murit în luna aprilie.
UPDATE ORA 15.05 Alegeri parţiale locale Mărgineni, judeţul Neamţ
În comuna Mărgineni au fost organizate cinci secţii de votare pentru alegerea unui nou primar în locul lui Ioan Surdu, deccedat în luna aprilie.
„Până la această oră nu au fost semnalate incidente electorale la niciuna din cele 5 secţii de votare„, a precizat judecătoarea Cristina Florea, preşedinta Biroului Electoral de Circumscripţie pentru alegerile locale parţiale.
În lupta pentru fotoliul de primar al localităţii sunt înscrişi 7 candidaţi. Conform ordinii stabilite de tragerea la sorţi pentru poziţionarea pe buletinul de vot, aceştia sunt: Neculai Costache (PDL), Ion Drăgan (PNL), Vasile Rotariu (PSD+PC+UNPR), Ion Lucian Păduraru (PNŢCD), Ion Mircea (PPDD), Ioan Tătaru (PER) şi Constantin Nedelcu (PMP).
Alegerile parţiale locale sunt organizate în comuna Mărgineni, Neamţ, pentru ocuparea funcţiei rămase libere după ce fostul primar Ioan Surdu, a murit înecat într-un iaz din localitate în ziua de 2 aprilie. La urne sunt aşteptaţi 3.112 alegători înscrişi pe listele electorale permanente. 1.557 de alegători din total sunt bărbaţi, iar 1.535 sunt femei.
În lupta pentru fotoliul de primar al localităţii sunt înscrişi 7 candidaţi. Conform ordinii stabilite de tragerea la sorţi pentru poziţionarea pe buletinul de vot, aceştia sunt: Neculai Costache (PDL), Ion Drăgan (PNL), Vasile Rotariu (PSD+PC+UNPR), Ion Lucian Păduraru (PNŢCD), Ion Mircea (PPDD), Ioan Tătaru (PER) şi Constantin Nedelcu (PMP). Candidaţii au avut la dispoziţie 15 zile de campanile electorală pentru a-şi convinge consătenii să-i voteze.
Scrutinul pentru algerile locale parţiale se va desfăşura la Mărgineni în 5 secţii de votare. Acestea sunt situate în aceleaşi spaţii (şcoli generale) unde funcţionează şi secţiile pentru alegerile europarlamentare, dar, pentru a nu fi confuzie, urnele şi cabinele de vot sunt în clase diferite.
Programul de votare pentru alegerile locale parţiale va fi acelaşi cu cel de la euroalegeri, respectiv de la ora 7.00 până la ora 21.00.
Citiţi şi:
Primarul comunei Mărgineni, din Neamţ, a murit înecat într-un iaz
De ce merg la vot la alegerile europarlamentare În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.
Olandezii şi britanicii au dat startul alegerilor europarlamentare Secţiile de votare pentru alegerile europene au fost deschise joi dimineaţa în Olanda, către ora locală 7.30 (8.30, ora României), lansând un scrutin la nivel european care va desemna 751 de deputaţi în Parlamentul European (PE), pentru un mandat de cinci ani, relatează AFP.
Românii şi Europarlamentarele 2014: cele mai ciudate momente dintr-o campanie „mioritică, lipsită de viziune” Campania pentru europarlamentare 2014 din România nu a ieşit din tiparul campaniilor electorale anterioare, spun sociologii. Aceştia vorbesc despre o „campanie mioritică“, lipsită de viziune şi neinspirată din punct de vedere al comunicării, în care candidaţii au dovedit că nu au proiecte europene pentru România. O campanie din care nu au lipsit ciudăţeniile, din păcate „normale“ pentru ţara noastră.